O-STA

Izvršni direktor in soustanovitelj družbe GT Solar ob upokojitvi zapušča podjetje z rekordnimi dohodki, dobičkom in finančnimi rezervami

Merrimack, New Hampshire, ZDA, - (BUSINESS WIRE) - 11. december 2006 - Izvršni direktor in soustanovitelj podjetja GT Solar, dr. Kedar Gupta, se bo s položaja poslovil direktorja 31. decembra 2006. Njegovo delo bo prevzel sedanji predsednik podjetja Tom Zarrella, ki bo poročal upravi.

Kedar Gupta in njegov dolgoletni sodelavec Jon Talbott sta leta 1994 s 1000 dolarji ustanovila podjetje GT Solar. Gupta je nato kot član uprave in izvršni direktor vodil podjetje naslednjih 12 let, med katerimi je podjetje GT Solar zraslo. Njegovih 120 zaposlenih ustvarja rekordne prihodke, naročila in dobičke. Podjetje je s svojo vrhunsko tehnologijo in opremo na področju fotovoltaičnih sončnih celic v svetu na vodilnem mestu. Dr. Gupta zapušča podjetje dobro pripravljeno na bodoče potrebe industrije fotovoltaičnih sončnih celic.

�"Ta uspeh mi je v čast," je dejal dr. Gupta. �"Iskreno zahvalo pa sem dolžan predvsem izvrstnim zaposlenim v podjetju, našim kupcem, ki nam zaupajo, in posameznikom v New Hampshiru, ki podpirajo podjetje že od samega začetka. Veselim se tudi že moje prihodnje pomoči malim in srednjim podjetjem v New Hampshiru in drugje po svetu, da zrastejo in uspejo tako kot GT Solar."

Predsednik GT Solar, Tom Zarella, pa je povedal: �"GT ima odlično tehnologijo, močno blagovno znamko in dobre povezave z vodilnimi podjetji na tem področju po vsem svetu. Naša trenutna naročila presegajo 190 milijonov dolarjev, medtem ko smo leto začeli z naročili v vrednosti 54 milijonov. Dr. Gupta nas je pripeljal v ta vznemirljiv položaj, njegova podjetniška žilica, želja po inovaciji in smisel za zadovoljstvo potrošnikov so vkoreninjeni globoko v podjetje. Sedaj pa nas čaka izziv, da dvignemo podjetje na novo raven."

Družba GT Solar je vodilni proizvajalec tehnologij, opreme in rešitev "na ključ" s področja proizvodnje fotovoltaičnih izdelkov. Podjetje s sedežem v Merrimacku, New Hampshire (ZDA) proizvaja opremo potrebno za proizvodnjo polikristalnih sončnih plošč, celic in modulov. GT Solar je pred kratkim razširil svojo linijo izdelkov s polsilicijevimi reaktorji - napravami, ki omogočajo proizvodnjo polsilicija, ki se uporablja pri izdelavi sončnih celic.

GT Solar Incorporated

Fred Kocher,

603-883-5200, Ext. 369

kocher@gtsolar.com