O-STA

Družba GT Solar bo opremila eno največjih tovarn sončnih plošč na svetu

Podjetje Glory Silicon Energy Kupilo DSS450 Peči - Naročilo vredno 171 milijonov ameriških dolarjev

Merrimack, New Hampshire, ZDA, - (BUSINESS WIRE) - 31. julij 2007 - Družba GT Solar Incorporated, ena glavnih proizvajalcev opreme in rešitev "na ključ" s področja industrije fotovoltaičnih izdelkov, je danes sporočila, da je s podjetjem Glory Silicon Energy Co. iz mesta JiangSu na Kitajskem podpisala posel v vrednosti 171 milijonov ameriških dolarjev. Gre za nove, učinkovitejše SDD450 peči podjetja GT Solar, ki se uporabljajo za proizvodnjo multikristalnih silicijevih ingotov. Podpisana pogodba je največji posamezen posel za DSS peči v zgodovini podjetja GT Solar in vključuje dobavo v naslednjih dveh letih. Izdelane peči bodo opremile eno največjih tovarn sončnih plošč na svetu, ki bo po načrtih proizvedla približno 1500MW plošč letno.

DSS450 (Directional Solidification System) peč je novost v proizvodnji liniji družbe GT Solar. Je podobna svoji predhodnici DSS240, a lahko izdela večje silicijeve ingote s povprečno težo 400 kg (glede nastavitve tudi do 450kg) in je 30% bolj učinkovita.

Predsednik in glavni izvršnih direktor podjetja GT Solar Incorporated Thomaz Zarella je povedal: "Podjetje Glory Silicon Energy Co. bo imelo vodilno vlogo pri rasti globalne industrije sončnih celic. Njihovo naročilo DSS450 peči v naslednjih dveh letih je še en znak porasta industrije sončnih celic na Kitajskem."

Podpredsednik družbe GT Solar za Azijo pa je povedal: "To je že drugo večje naročilo novih DSS450 peči, ki proizvajajo večje silicijeve ingote, in je ključen del načrta zagona proizvodnje družbe Glory Silicon Energy Co."Predsednik družbe Glory Silicon Energy Co., Wang LuBao, je izjavil: "Za peči DSS450 podjetja GT Solar smo se odločili, saj gre za tehnično najbolj dovršene peči na trgu. Veselimo se uporabe opreme podjetja GT Solar pri proizvodnji kvalitetnih sončnih plošč za rastoč trg sončnih celic po vsem svetu."

O družbi GT Solar Incorporated

GT Solar International, Inc., matično podjetje GT Solar Incorporated, je glavni lastnik GT Solar Incorporated in eden od vodilnih svetovnih dobaviteljev opreme in rešitev "na ključ" s področja industrije fotovoltaičnih izdelkov. Podjetje s sedežem v Merrimacku, New Hampshire (ZDA) proizvaja opremo potrebno za proizvodnjo polikristalnih sončnih plošč, celic in modulov. GT Solar prav tako proizvaja polsilicijeve reaktorje, ki kupcem omogočajo proizvodnjo polsilicija za izdelavo sončnih celic. Več informacij lahko najdete na www.gtsolar.com. Trditve, ki se nanašajo na prihodnost

To sporočilo za javnost vsebuje trditve, ki se nanašajo na prihodnost in so podvržene tveganjem in negotovostim. Take trditve označujejo besede, kot so "pričakovati", "ocenjevati" in podobno. To sporočilo posebej vsebuje trditve, ki se nanašajo na prihodnost in govorijo o pričakovani prihodnji prodaji, ki izhaja iz pogodbe s podjetjem Soltech, S.A. Te trditve temeljijo podatkih, ki so bili v času nastanka dokumenta na voljo vodstvu podjetja GT Solar.

Dejanski rezultati se lahko materialno razlikujejo od pričakovanih zaradi določenih tveganj in negotovosti, vključno z nesposobnostjo kateregakoli od partnerjev, da izpolni svoje pogodbene obveznosti, ni pa to edini možni razlog. GT Solar se nikakor ne zavezuje, da bi v skladu s spremenjenimi predvidevanji ali v primeru nepredvidenih dogodkov ali sprememb v prihodnjih rezultatih posodobil ali popravil trditve, ki se nanašajo na prihodnost, razen če to določa zakon.

KONTAKT:

GT Solar Incorporated

Fred Kocher, 603-883-5200, Ext. 3812