O-STA

GT Solar od podjetja Soltech, S.A. prejel 40,7-milijonsko naročilo "na ključ"

MERRIMACK, New Hampshire, ZDA.--(BUSINESS WIRE)�-23. julij 2007

GT Solar International, Inc., eden največjih ponudnikov proizvodne opreme in proizvodnih rešitev "na ključ" na področju fotonapetostne (PV) industrije, je danes objavil, da je njegova podružnica GT Solar Incorporated, ki je v celoti v njegovi lasti, od grškega podjetja Soltech, S.A. iz Patrasa prejela naročilo v višini 40.700.000 dolarjev za linijo opreme "na ključ", s katero je letno mogoče proizvesti 30 MW sončnih rezin, celic in modulov.

Oprema vključuje njihovo novo peč DSS450, ki lahko proizvede 400 do 450 kg silicijevih ingotov, poleg tega pa napravo Atlas za urejanje sončnih celic v nize, primerne za nameščanje v module.

Predsednik in glavni izvršilni direktor podjetja GT Solar Thomas Zarrella je dejal: "To naročilo predstavlja našo prvo prodajo celotne tovarne in poudarja vrednost podjetja GT na področju omogočanja podjetjem, da se usmerijo v industrijo solarne tehnologije (PV). GT takim podjetjem nudi linijo na ključ, ki vključuje proizvodno opremo, tehnologije in rešitve s celotne fotonapetostne dobavne verige."

Predsednik podjetja Soltech, S.A. Dimitrios Panagakos je dejal: "Kupujemo tehnološko napredno linijo opreme in tehnologije, ki nam zagotavlja konkurenčnost na hitro rastočem fotonapetostnem trgu. Veselimo se poslovnih odnosov s podjetjem GT Solar."

O podjetju Soltech, S.A.

Soltech, S.A. iz Patrasa v Grčiji je vodilni grški dobavitelj sončnih rezin, celic in modulov. Pridobil si bo izjemno pozicijo kot prvi popolni ponudnik PV opreme in storitev na južnoevropskem trgu. Njihova edinstvena proizvodna platforma z visoko učinkovitostjo, hitrimi storitvami in širšim naborov rešitev, ki jih nudijo, njihovim kupcem prinaša ključne prednosti.

O podjetju GT Solar

GT Solar International, Inc. je eden največjih ponudnikov proizvodne opreme in rešitev "na ključ" v fotonapetostni (PV) industriji. Podjetje iz mesta Merrimack v ameriški zvezni državi New Hampshire proizvaja tudi opremo za proizvodnjo polikristalnih silicijevih rezin, celic in modulov, poleg tega pa polisilikonske reaktorje in pretvornike, s katerimi njihove stranke lahko proizvajajo polisilikon, surovino za silicijeve rezine. Za več informacij obiščite www.gtsolar.com <http://www.gtsolar.com>.

Trditve, ki se nanašajo na prihodnost

To sporočilo za javnost vsebuje trditve, ki se nanašajo na prihodnost in so podvržene tveganjem in negotovostim. Take trditve označujejo besede, kot so "pričakovati", "ocenjevati" in podobno. To sporočilo posebej vsebuje trditve, ki se nanašajo na prihodnost in govorijo o pričakovani prihodnji prodaji, ki izhaja iz pogodbe s podjetjem Soltech, S.A. Te trditve temeljijo podatkih, ki so bili v času nastanka dokumenta na voljo vodstvu podjetja GT Solar.

Dejanski rezultati se lahko materialno razlikujejo od pričakovanih zaradi določenih tveganj in negotovosti, vključno z nesposobnostjo kateregakoli od partnerjev, da izpolni svoje pogodbene obveznosti, ni pa to edini možni razlog. GT Solar se nikakor ne zavezuje, da bi v skladu s spremenjenimi predvidevanji ali v primeru nepredvidenih dogodkov ali sprememb v prihodnjih rezultatih posodobil ali popravil trditve, ki se nanašajo na prihodnost, razen če to določa zakon.

" Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

Kontaktna oseba:

GT Solar Incorporated

Fred Kocher

603-883-5200,

Ext. 3812

kocher@gtsolar.com