O-STA

Podjejte GT Solar na mesto predsednika in izvršnega direktorja imenovalo Thomasa Zarrelo

MERRIMACK, New Hampshire - 23. aprila, 2007-- Podjetje GT Solar Incorporated je danes sporočilo, da je bil Thomas Zarrella izvoljen za predsednika in izvršnega direktorja matičnega podjetja GT Solar International, Inc.

Brad Forth, predsednik upravnega odbora GT Solar International, Inc., je ob tem povedal: "Tom Zarrella se je GT Solar Incorporated kot predsednik in direktor pridružil avgusta 2004 in je odigral ključno vlogo pri upravljanju rasti podjetja na svetovnem fotovoltaičnem trgu v zadnjih dveh letih in pol. V tem obdobju je GT Solar uveljavil kot enega od svetovno vodilnih dobaviteljev fotovoltaične opreme in storitev."

Zarrella je pred tem več kot 25 let sodeloval pri mednarodnih projektih proizvajalcev visoke tehnologije, med drugim v podjetju RWE Schott Solar, ki ga je iz raziskovalno-razvojnega projekta uspešno razvil v proizvajalca fotovoltaičnih izdelkov. Dejaven je bil tudi na več upravnih in inženirskih položajih v podjetjih North American Operations of Instron Corp., Revere Corp. (oddelek podjetja Allied Signal), Sprague Meter (oddelek podjetja Textron, Inc.) in Sikorsky Aircraft (oddelek podjetja United Technologies).

Zarrella je diplomiral iz strojništva na univerzi v Connecticutu in končal MBA študij na univerzi v Bridgeportu. Rojen je bil v Waterburyju, v ameriški zvezni državi Connecticut.

O podjetju GT Solar Incorporated:

GT Solar International, Inc., matično podjetje GT Solar Incorporated, je glavni lastnik GT Solar Incorporated in eden od vodilnih svetovnih dobaviteljev glavnih tehnologij, opreme in ključnih proizvodnih rešitev znotraj celotne dobaviteljske verige s področja fotovoltaične tehnologije. Proizvodnja podjetja s sedežem v Merrimacku v zvezni državi New Hampshire v ZDA zajema opremo za izdelavo multikristalnih silicijevih rezin, celic in modulov, kakor tudi polisilikona. Več informacij je na voljo na spletni strani gtsolar.com.

KONTAKT:

Fred Kocher, 603-883-5200, interna 369

kocher@gtsolar.com