O-STA

GT Solar & Yingli Green Energy sta podpisala $56M vredno pogodbo za peči za silikonske ulitke

Poslovni uredniki/Uredniki za energetsko področje

MERRIMACK, N.H.--(poslovno sporočilo)�-26. nov. 2007�- GT Solar Incorporated ("GT Solar"), eden največjih dobaviteljev proizvodne opreme in proizvodnih rešitev na ključ za fotovoltno industrijo, je danes objavil, da je podpisal $56 milijonov vredno pogodbo s podjetjem Yingli Green Energy Holding Company Limited (NYSE:YGE) ("Yingli"), vodilnim proizvajalcem vertikalnih integriranih fotovoltnih izdelkov na Kitajskem za novo generacijo peči za silikonske ulitke - model DSS450 od podjetja GT Solar. To je že četrto in največje naročilo podjetja Yingli za peči DSS, ki proizvajajo večkristalne ulitke do 450kg in ki naj bi Yinglijevo kapaciteto nameščenih peči v letu 2009 dvignilo na približno 600MW.

Predsednik in generalni direktor podjetja GT Solar, Tom Zarrella je dejal: "Yingli je vodilno podjetje v proizvodnji sončne energije v Aziji in po svetu. Njihov nakup našega modela peči DSS 450 bo zagotovil do 80% več kapacitete na cikel in znotraj istega odtisa naše predhodne generacije peči."

Predsednik podjetja Yingli Green Energy, LianSheng Miao je dejal: "S podjetjem GT Solear sodelujemo že od leta 2002, z njihovo opremo smo zgradili velik del naših poslov. Pogodba nas bo podpirala pri pospešitvi kapacitete za ulitke od sedanjih 200MW na 400MW do konca leta 2008 ter na 600MW v letu 2009."

O podjetju Yingli Green Energy

Yingli Green Energy Holding Company Limited ("Yingli GreenEnergy") je eden od vodilnih proizvajalcev vertikalnih integriranih fotovoltnih izdelkov na Kitajskem. S pomočjo Baoding Tianwei Yingli New Energy Resources Co., Ltd., glavne operativne podružnice na Kitajskem, Yingli Green Energy oblikuje, proizvaja in prodaja fotovoltne module in oblikuje, sestavlja, prodaja in namešča fotovoltne sisteme, ki so povezani z električno transmisijsko mrežo ali tiste, ki delujejo samostojno. S skupno letno proizvodno kapaciteto 200MW za vsakega od polisilikonskih ulitkov in rezin, fotovoltnih celic in modulov, je Yingli Green Energy trenutno eden največjih proizvajalcev fotovoltnih izdelkov na Kitajskem. Poleg tega je Yingli Green Energy eden izmed redkih fotovoltnih podjetij velikega formata na Kitajskem, ki je prevzel vertikalno integracijo kot poslovni model.Yingli Green Energy trenutno načrtuje postopno širitev letne proizvodne kapacitete polisilikonskih ulitkov in rezin, fotovoltnih celic in modulov na 400MW do konca leta 2008 ter na 600MW v letu 2009. Yingli GreenEnergy prodaja fotovoltne module pod lastno blagovno znamko Yingli Solar, distributerjem fotovoltnih sistemskih integratorjev na tržiščih po celem svetu, vključno z Nemčijo, Španijo, Italijo, Kitajsko in ZDA. Za več informacij obiščite stran www.yinglisolar.com.

O podjetju GT Solar Incorporated

GT Solar Incorporated, ki je hčerinsko podjetje v celotni lasti podjetja GT Solar International, je eno največjih dobaviteljev proizvodne opreme in proizvodnih rešitev na ključ v nabavni verigi za fotovoltne izdelke. Izdelki podjetja s sedežem v Merrimacku v New Hampshiru (ZDA)obsegajo opremo za proizvajanje večkristalnih sončnih rezin, celic in modulov. GT Solar proizvaja tudi polisilikonske reaktorje, ki strankam omogočajo, da proizvedejo polisilikon, iz katerega so narejene sončne rezine. Za več informacij obiščite www.gtsolar.com.

Navedbe, ki se nanašajo na prihodnost

To tiskovno poročilo se nanaša na navedbe o dosežkih v prihodnosti, ki so podvrženi tveganju in negotovim situacijam. Te navedbe so uvedene z besedami kot so "pričakovati", "predvidevati", "oceniti" in podobnimi izrazi. To tiskovno poročilo še zlasti vsebuje navedbe, ki se nanašajo na predvideno prodajo po pogodbi s podjetjem Yingli Green Energy.Te navedbe temeljijo na informacijah, ki so na voljo vodstvu GT Solar od tega datuma dalje. Dejanski rezultati se lahko občutno razlikujejo od pričakovanih rezultatov zaradi določenih tveganj in negotovosti, vključno vendar ne omejujoč se na nezmožnost izpolnitve obveznosti katere koli od strank te pogodbe. GT Solar ne sprejema nobene obveznosti za posodabljanje ali pregledovanje navedb, ki se nanašajo na prihodnost, z namenom prikazati spremenjene predpostavke, le li pregledovanje paradi doloečipojav nepredvidenih dogodkov ali sprememb za rezultate v prihodnosti, razen tistih, ki jih zahteva zakon.

KONTAKT:

GT Solar Incorporated

Fred Kocher, 603-883-5200, Ext. 3812

kocher@gtsolar.com