O-STA

GT Solar s kitajskim podjetjem podpisal pogodbo za polisilikonske reaktorje

Merrimack, ZDA, 11. junij 2997

Vodilno globalno podjetje za fotonapetostne tehnologije in opremo GT Solar Incorporated je danes objavilo, da je s kitajskim podjetjem Jiangsu Shunda Elektronski materiali in tehnologija podpisalo 39,5 milijonov dolarjev vredno pogodbo o prodaji polisilikonskih reaktorjev in pretvornikov.

Podjetje Shunda bo reaktorje in pretvornike na silicijev tetraklorid podjetja GT Solar namestilo v svoje objekte v bližini kitajskega mesta Nanjing in tam pridobivalo silicij za sončne celice.

David Keck, podpredsednik GT-ja za polisilikon, je dejal: Veseli smo, da sodelujemo s podjetjem Shunda. Pričakujemo, da bodo zaradi proizvodnje fotonapetostnih silicijevih rezin postali večji proizvajalec polisilikona."

Nu Yunda, predsednik podjetja Shunda, je dejal: "Podjetje GT Solar ima potrebno strokovno znanje, da zagotovi opremo za proizvodnjo visokokakovostnega čistega silikona. Njihova podpora je izjemnega pomena za našo načrtovano proizvodnjo."

O podjetju Shunda Solar

Podjetje Jiangsu Shunda za elektronske materiale in tehnologijo je v celotni lasti matične družbe Shunda Group Corporation iz mesta Yangzhou v provinci Jiangsu. Shunda Group je vodilno visokotehnološko podjetje, usmerjeno na trg fotonapetostnih produktov. Bliskovit razvoj podjetja v zadnjih letih jim je omočil proizvodnjo kristalnih ingotov, rezin, sončnih celic in fotonapetostnih modulov. Pred kratkim so investirali 2,3 milijard juanov, da bi v bližnji prihodnosti uvedli lastno proizvodnjo polisilikona in dosegli položaj pomembnega akterja na trgu fotonapetostnih produktov. Za več informacij obiščite www.shundasolar.com

O podjetju GT Solar

GT Solar Incorporated je vodilni svetovni proizvajalec ključne tehnologije, opreme in rešitev "na ključ" na področju fotonapetostne dobavne verige. Podjetje iz mesta Merrimack v ameriški zvezni državi New Hampshire proizvaja tudi opremo za proizvodnjo polikristalnih silicijevih rezin, celic in modulov, poleg tega pa polisilikonske reaktorje, ki se uporabljajo za proizvodnjo polisilikona, surovine za silicijeve rezine. Za več informacij obiščite www.gtsolar.com.

Trditve, ki se nanašajo na prihodnost

To sporočilo za javnost vsebuje trditve, ki se nanašajo na prihodnost in so podvržene tveganjem in negotovostim. Take trditve označujejo besede, kot so "pričakovati" ali "ocenjevati" in podobno. To sporočilo vsebuje trditve, ki se nanašajo na prihodnost in govorijo o pričakovani prihodnji prodaji, ki izhaja iz pogodbe s podjetjem Jiangsu. Te trditve temeljijo podatkih, ki so bili v času nastanka dokumenta na voljo vodstvu podjetja GT Solar. Dejanski materialni rezultati se lahko razlikujejo od pričakovanih zaradi določenih tveganj in negotovosti, vključno z nesposobnostjo kateregakoli od partnerjev, da izpolni svoje pogodbene obveznosti, ni pa to edini možni razlog. GT Solar se nikakor ne zavezuje, da bi v skladu s spremenjenimi predvidevanji ali v primeru nepredvidenih dogodkov ali sprememb v prihodnjih rezultatih posodobil ali popravil trditve, ki se nanašajo na prihodnost, razen če to določa zakon.

Kontaktna oseba:

GT Solar Incorporated

Fred Kocher, 603-883-5200, Ext. 3812

kocher@gtsolar.com