O-STA

Podjetje GT Solar podpisalo 49 milijonov dolarjev vredno pogodbo za prodajo polisilicijevih reaktorjev Nitol Group

MERRIMACK, zvezna država New Hampshire--(BUSINESS WIRE)--29. marca, 2007--Podjetje GT Solar Incorporated, vodilni proizvajalec fotovoltaične tehnologije in opreme, je danes sporočilo, da je podpisalo pogodbo, vredno 49 milijonov ameriških dolarjev, za prodajo polisilicijevih reaktorjev ruski skupini Nitol Group. Polisilicijevi reaktorji in pretvorniki bodo nameščeni v proizvodnem obratu podjetja Nitol v Irkutsku v Sibiriji.

Namestnik direktorja za polisilicijeve proizvode pri podjetju GT Solar David Keck je povedal: "Zadovoljni smo, da lahko sodelujemo z Nitol Group - podjetjem z veliko izkušnjami v proizvodnji triklorosilana (TCS), ki se uporablja pri proizvodnji polisilicija."

Predsednik GT Solar Tom Zarella pa je dodal: "Ta pogodba je velik korak naprej v razvoju strateškega položaja podjetja GT Solar na trgu polisilicijevih proizvodov. Naša strategija je omogočiti novim proizvajalcem polisilicija prodor na trg."

Predsednik Nitol Group Dimitrij Kotenko je povedal: "Izkušnje podjetja GT Solar v proizvodnji reaktorjev in druge fotovoltaične opreme se odlično dopolnjujejo z Nitolovimi izkušnjami v proizvodnji organskih silicijevih plinov. Nitol je na poti, da postane najkonkurenčnejši proizvajalec polisilicija in silicijevih rezin v tej hitrorastoči panogi."

O podjetju GT Solar Incorporated

Podjetje GT Solar Incorporated je vodilni dobavitelj tehnologij, opreme in celovitih storitev na področju fotovoltaične proizvodnje. Proizvodnja podjetja s sedežem v Merrimacku v zvezni državi New Hampshire v ZDA zajema opremo za izdelavo multikristalnih silicijevih rezin, celic in modulov. Med strankami GT Solar so največja svetovna podjetja. GT Solar je pred kratkim razširilo svojo ponudbo na polisilicijeve reaktorje - naprave, ki omogočajo uporabnikom proizvodnjo polisilicija za proizvodnjo silicijevih rezin. Za več informacij obiščite spletno stran podjetja www.gtsolar.com.

O skupini Nitol Group

Nitol Group je rusko kemijsko podjetje, ki se ukvarja s projektnim upravljanjem. Svoje znanje ponuja na več področjih - od razvoja poslovnih načrtov do zagona novih proizvodnih obratov ter prodaje. Podjetje se osredotoča na del kemijske industrije, povezane s klorom in njegovimi izdelki. Nitol upravlja številne proizvodne obrate v Vzhodni Sibiriji, poslovno enoto pa ima tudi v Šanghaju na Kitajskem. Za več informacij obiščite www.nitol.ru.

KONTAKT:

Fred Kocher,

603-883-5200, Ext. 369

kocher@gtsolar.com