O-STA

Uspešna akcija v igralnici Park

Sinoči okoli 20. ure se je v Hitovi igralnici Park v Novi Gorici uspešno zaključila skupna akcija službe Hitove video kontrole in novogoriških kriminalistov. Štiri osumljence, med njimi tri zaposlene, ki so sodelovali pri kraji igralnih žetonov, so pridržali. Preiskava teče.

Skupna akcija, ki je potekala vse od potrditve suma, se je zaključila sinoči, 4. oktobra, okoli 20. ure, ko so trije zaposleni ob odhodu poskušali odnesti ukradene žetone z igralnih miz.
V. B., R. K., B. V., vsi zaposleni v igralnici Park, so bili z R. S. dogovorjeni za vnovčevanje teh žetonov na blagajni igralnice.

Uspešna in neopazna akcija dokazuje učinkovitost video nadzora, ki ga v Hitu razvijajo že vrsto let. Po besedah Silvana Križmana, člana uprave v podjetju HIT, je tehnično in metodološko dobro razvit video nadzor ne le orodje za pregon goljufij, pač pa tudi jamstvo za korektno in kakovostno izvajanje iger na srečo ter zaščito gostov in zaposlenih.

V Hitu so posebej poudarili, da nihče izmed gostov v tej zadevi ni bil oškodovan. Vsem trem zaposlenim so izrekli takojšen suspenz in uvedli disciplinske postopke.