O-STA

Podjetje Goldman Sachs ustanovilo dobrodelni sklad Goldman Sachs Gives

Podjetje je tudi podvojilo program Matching Gift Program na $20,000 na zaposlenega Poslovni uredniki

NEW YORK--(poslovno sporočilo)�-21. nov. 2007�-

Podjetje Goldman Sachs Group, Inc. (NYSE: GS) je danes objavilo ustanovitev sklada Goldman Sachs Gives, ki je sklad donatorjev. Partnerji podjetja so se zedinili, da bodo preko sklada Goldman Sachs Gives namenili del svojih skupnih nadomestil dobrodelnim organizacijam.

Znotraj sklada Goldman Sachs Gives bodo ustanovljeni individualni računi za sodelujoče partnerje, ki bodo predlagali dobrodelne organizacije po celem svetu kot prejemnike ter tako razširjali človekoljubno dejavnost podjetja. Poleg tega bo podjetje v sklad Goldman Sachs Gives prispevalo s posameznimi donacijami; to ne bo nadomeščalo obstoječih dobrodelnih zneskov, niti ne bo nadomeščalo drugih donacij naših partnerjev.

Podjetje načrtuje, da bo sčasoma povabilo še druge člane skupnosti GoldmanSachs, vključno z nekdanjimi diplomanti, da bodo prispevali v sklad Goldman Sachs Gives. Pričakujemo, da bo Goldman Sachs Gives narasel na več kot $1 milijard v naslednjem letu in postal pomemben vir za predane dobrodelne sklade. Podjetje bo plačalo stroške, ki se nanašajo na upravljanje sklada Goldman Sachs Gives.Ta iniciativa gradi na dolgi človekoljubni tradiciji, ki jo goji podjetje, in bo uporabila kolektivno velikodušnost naših ljudi ter jim tako omogočila, da povečajo svojo podporo neprofitnim organizacijam po svetu.

"Goldman Sachs Gives predstavlja inovativni korak naprej v dolgi dobrodelni tradiciji v podjetju Goldman Sachs", je rekel predsednik in generalni direktor Goldman Sachs Group, Inc., Lloyd C. Blankfein. "Goldman Sachs je imel srečo, da je v zadnjih letih dosegel dobre finančne rezultate in zato hočemo podpreti neprofitne in druge dobrodelne organizacije z določenim namenom."Prav tako z zadovoljstvom sporočamo, da z začetkom januarja 2008 načrtujemo povečanje našega letnega programa Matching Gift Program iz $10,000 na $20,000, za vsakega upravičenega zaposlenega, ki ni naš partner. To povečanje bo našim ljudem omogočilo, da bodo podvojili učinek svoje dobrodelnosti.

Sklad Goldman Sachs Gives in povečani program Matching Gift Program bo dokončno potrdil svet direktorjev podjetja ob koncu davčnega leta.

Človekoljubne iniciative podjetja Goldman Sachs vključujejo programe za javne storitve in razporejanje odborov, fundacijo Goldman Sachs Foundation in center za okoljske trge. Poleg tega je letos v programu Community TeamWorks podjetja Goldman Sachs sodelovalo več kot 19 000 zaposlenih, s čimer so pridobili dela prost dan, da so lahko prostovoljno sodelovali v skupinah pri projektih, ki so usklajeno delovali z lokalnimi neprofitnimi organizacijami po svetu.

Vodilno globalno podjetje Goldman Sachs, ki se ukvarja z investicijskim bančništvom, investicijami vrednostnih papirjev ter upravljanjem investicij, zagotavlja širok spekter storitev po celem svetu za obsežno in raznoliko bazo strank, ki vključuje korporacije, finančne institucije, vlade premožne posameznike. Ustanovljena je bila leta 1869 in je ena najstarejših in največjih podjetij za investicijsko bančništvo. Podjetje ima svoj sedež v New Yorku, pisarne pa v Londonu, Frankfurtu, Tokiu, Hong Kongu in drugih večjih finančnih centrih po celem svetu.

KONTAKT: The Goldman Sachs Group, Inc.

Mediji:

Christopher Williams, 212-902-5400

ali

Investitorji:

Dane Holmes, 212-902-3580