O-STA

Goldman Sach imenoval Michaela Evansa in Michaela Sherwooda za podpredsednika

Dodatna položaja, ki zadevata globalno vodenje celotnega podjetja

NEW YORK - (BUSINESS WIRE)- 27. februarja 2008 - Družba Goldman Sachs, Inc. (NYSE: GS) je danes J. Michaela Evansa in Michaela S. Sherwooda imenovala za podpredsednika podjetja s takojšnjim prevezmom položaja.

Tako Evans kot Shrerwood bosta obdržala globalni nadzor nad poslovanjem z vrednostnimi papirji. Evans bo ostal direktor Goldman Sachs Asia, Sherwood pa eden od predsednikov uprave pri Goldman Sachs International. Kot podpredsednika podjetja se bosta pridružila Johnu S. Weinbergu, ki je bil na to mesto imenovan leta 2006.

"Mike in Michael sta pri Goldman Sachsu pridobila bogate izkušnje v različnih vejah poslovanja in regijah," je povedal Lloyd Blankfein, generalnim direktor in predsednik uprave Goldman Sachsa. "Na svojih novih položajih bosta neposredno sodelovala pri odločitvah, ki zadevajo vodenje celotnega podjetja, ljudi ter strategije."

Mike Evans se je podjetju pridružil leta 1993 kot vodja londonskega oddelka za trgovanje z lastniškim kapitalom. Leta 1994 je bil imenovan za partnerja, 1999 je postal glavni vodja trgovanja z lastniškim kapitalom ter se preselil v New York. Leta 2001 je postal eden od vodij oddelka za poslovanje z navadnimi delnicami v Londonu. Leta 2003 je bil Mike imenovan na mesto enega od glavnih vodij poslovanja z vrednostnimi papirji v New Yorku. Leta 2004 je bil imenovan za direktorja Goldman Sachs Asia in od takrat živi v Hongkongu.

Michael Sherwood se je leta 1986 pridružil oddelku za stalni donos v Londonu in bil imenovan za partnerja leta 1994. Leto dni je preživel v New Yorku kot eden od vodij družbe za kapitalski trg za obe Ameriki in kot vodja poslovanja s podjetniškimi obveznicami ter eden od vodij za dolgove hitro rastočih trgov. Leta 2001 je bil imenovan za vodjo oddelka za stalni donos v Londonu. Leta 2003 je bil imenovan za enega glavnih vodij za poslovanje z vrednostnimi papirji. Bil je gonilna sila za širjenjem podjetja na novo nastajajoče trge.

Goldman Sachs je vodilno svetovno podjetje na področju investicijskega bančništva, upravljanja z vrednostnimi papirji in naložbami, ki nudi široko paleto storitev velikemu in razgibanemu krogu strank po celem svetu, ki vključuje podjetja, finančne inštitucije, vlade in bogate posameznike. Družba Goldman Sachs je ena najstarejših in največjih podjetij, ki se ukvarjajo z investicijskim bančništvom, saj je bila ustanovljena leta 1896. Podjetje ima sedež v New Yorku in podružnice v Londonu, Frankfurtu, Tokiu, Hong Kongu in v drugih večjih finančnih središčih po svetu.

"Veljavna verzija sporocila je izvirno besedilo, ki je napisano v izvirnem jeziku. Prevodi so na voljo le v pomoc in jih je potrebno primerjati z izvirnikom, ki je edina verzija besedila, ki ima lahko pravne posledice".

KONTAKT:

The Goldman Sachs Group, Inc.

Mediji

Michael DuVally, 212-902-2605