O-STA

Na konferenci Telekomunikacije o vlogi države v informacijski družbi

V okviru druge mednarodne konference Telekomunikacije (od 5. do 6. novembra v Grand hotelu Emona v Portorožu), ki jo prireja revija Mobinet, vas želimo opozoriti na zanimivo predavanje Clivea Stanbrooka, ki bo 5. novembra ob 10.30 uri. Clive Stanbrook je lastnik odvetniške pisarne Stanbrook&Hooper iz Bruslja in bo predaval o vlogi države v informacijski družbi, ki je med poslovneži in državnimi predstavniki je že nekaj časa predmet številnih razprav.

Ključno vprašanje je, kakšno stopnjo regulacije v informacijski družbi naj bi vzpostavila država. Informacijska družba pa združuje različne industrije, ki imajo različne tradicije, kot so telekomunikacije, televizija, internet in druge informacijske tehnologije. Zato je nujno najti takšno stopnjo regulacije, ki bo primerna za celotno informacijsko družbo. Predavatelj bo poskusil ugotoviti, kakšna stopnja regulacije je že vzpostavljena, in bo predlagal spremembe regulacije za prihodnost. Pri tem je treba upoštevati, da bi pretirana regulacija lahko uničila inventivne vzpodbude v industriji, premajhna regulacija pa bi lahko trg pripeljala do mrtve točke. Zato bo Clive Stanbrook predstavil različne tipe regulacije. Opozoril pa bo še, kaj vse je pri postavljanju regulative treba upoštevati.

Podroben program konference si lahko ogledate na spletni strani www.telekomunikacije.org. Lahko pa se prijavite tudi na storitev SMS info, tako da pošljete SMS na številko 041-488884 s ključno besedo TK. Tako boste prejemali kratka sporočila z zanimivimi informacijami o Konferenci.

Vljudno vabljeni. Revija Mobinet!