O-STA

e-Pisarna odpira nove možnosti za obvladovanje dokumentov

Podjetje Genis d.o.o. je predstavilo nov izdelek, imenovan e-Pisarna, ki je namenjen obvladovanju in pregledu nad dokumenti s spletnim odjemalcem Internet Explorer ali Lotus Notes. Rešitev je izdelana na platformi Lotus Domino in omogoča vodenje prejete in oddane pošte ter dokumentov v elektronskih mapah. e-Pisarna omogoča zniževanje stroškov v podjetjih in nadzor ter učinkovito usmerjanje komunikacije, kar postaja čedalje pomembnejši dejavnik sodobnega poslovanja.

»Podjetja potrebujejo orodja za nadzor nad dokumenti in e-Pisarna je odgovor na njihove potrebe,« je povedal Stane Štefančič, direktor podjetja Genis. Rešitev e-Pisarna omogoča zajemanje in zbiranje dokumentov ter nadzor nad njimi, s čimer imajo zaposleni dostop do tistih podatkov, ki jih potrebujejo. Rešitev podpira skeniranje papirnatih dokumentov in njihovo evidentiranje, s čimer lahko podjetja hitro širijo informacije znotraj podjetja. Dokumenti se shranjujejo v elektronske mape, podjetja pa lahko določajo svoje klasifikacije zadev, o katerih je potrebno voditi evidenco. "Uporabniki imajo tako hiter dostop do podatkov, poenostavljeno pa je tudi dodeljevanje zadev sodelavcem," je povedal Štefančič. Aplikacija omogoča tudi natančno spremljanje vseh sprememb v posameznih dokumentih.

Posebno pozornost pri izdelavi rešitve so pri podjetju Genis namenili tudi varnosti, saj lahko v podjetju določijo varnostno shemo, ki določa pravice pregledovanja in podpisovanja. Zaradi povečane varnosti je vdelana tudi možnost elektronskega podpisa, vse dokumente pa je mogoče tudi preprosto arhivirati. "Posebno pozornost smo namenili tudi integraciji z našimi ostalimi aplikacijami," je povedal Štefančič. Dokumente je namreč mogoče vključevati v elektronske mape ostalih aplikacij za elektronsko poslovanje. "Rešitvi e-Pisarna in e-Računi sta med seboj združljivi in omogočata prenašanje dokumentov iz ene aplikacije v drugo," je dodal Štefančič.

Rešitev podjetja Genis, e-Pisarna, je namenjena podjetjem, ki bi rada pridobila nadzor nad posameznimi dokumenti v podjetju in tako stopila na pot elektronskega poslovanja. "Ponujamo široko paleto izdelkov za e-poslovanje in upravljanje z znanjem," je dejal Štefančič. "Podjetja se čedalje pogosteje odločajo za tovrstne rešitve in menimo, da jim naši izdelki ponujajo odlične možnosti za razvoj svojega poslovanja."

O podjetju Genis:

Podjetje Genis d.o.o. je neodvisno svetovalno podjetje na področju izgradnje in prenovitve informacijskih sistemov. Skupaj s sorodnimi podjetji sodeluje pri velikih projektih v slovenskem prostoru. Genis d.o.o. je poslovni partner podjetij IBM, Lotus (Premier Partner) in Oracle. Obenem je tudi pooblaščen Lotusov izobraževalni center in ekskluzivni zastopnik za storitve Gartner v Sloveniji.