O-STA

Genis dvakrat nagrajen

Genisu je korporacija IBM za njegovo izredno uspešno delo na projektih "e-Računi za SAP v podjetju Lek d.d." in "e-Računi za SAP v podjetju Sava d.d.« podelil nagrado za izjemne dosežke v letu 2001 za področje CER/MEA (osrednja in vzhodna Evropa, Bližnji vzhod in Afrika). Obenem je Genis od podjetja IBM Slovenija prejel priznanje za uspešno prodajo strežnikov iSeries in IBM-ove programske opreme v letu 2001.

Z uspešno vpeljavo e-Računov za SAP v podjetji Lek in Sava je Genis dokazal izredno razumevanje elektronskega poslovanja in visoko kakovost rešitve, saj so e-Računi za SAP postali pomemben del vpeljave SAP v velikih slovenskih podjetjih. V drugi polovici letošnjega leta namerava Genis z rešitvijo e-Računi za SAP prodreti tudi na zahodno evropsko tržišče.»Primerljive rešitve v Nemčiji in Avstriji vsebujejo le slike računa, naša rešitev pa poleg tega podpira tudi delovni tok in vključevanje pooblastil,« je povedal Stane Štefančič, generalni direktor podjetja Genis.

V letu 2001 je Genis zabeležil zelo dobre poslovne rezultate, saj je dosegel 85-odstotno rast prihodkov in 30-odstotno rast števila zaposlenih. »Hkrati z rastjo podjetja smo razvili tudi mrežo partnerjev, in sicer predvsem na področju prenašanja znanja,« je rekel Štefančič. Glavni področji rasti sta bili prodaja IBM-ovih strežnikov eServer iSeries ter rešitve za elektronsko poslovanje na osnovi Lotus Domino.

Genis je v Sloveniji na področju programske opreme, strežnikov iSeries in pomnilniških rešitev pomemben IBM-ov partner. Pridobil je tudi naziv IBM Premier Partner za področje IBM-ove programske opreme na segmentu Lotus Domino.»Biti IBM-ov Premier Partner pomeni, da je znanje podjetja na najvišji tehnološki ravni. Genis v svoje rešitve uspešno implementira vse štiri segmente programske opreme, WebSphere, Data Management, Lotus in Tivoli, ki jo izdeluje IBM,« je dejal Andrej Nadrah, direktor prodaje IBM-ove programske opreme pri IBM Slovenija d.o.o. »Genis je za IBM pomemben poslovni partner, s katerim uspešno sodelujemo tako na področju programske opreme kot tudi na področju strojne opreme,« je dodal Dejan Podgoršek, direktor prodaje računalniških sistemov pri IBM Slovenija d.o.o.

V tekočem letu bosta podjetji odlično sodelovanje razširili še na področje elektronskega arhiva in upravljanja z vsebinami – IBM Content Manager – s čimer bo Genis svojim strankam omogočil celovite rešitve za upravljanje z elektronskimi dokumenti in vsebinami.

V preteklem letu je Genis poleg nagrajenih projektov v Leku in Savi zaključil vrsto drugih uspešnih projektov, kot sta implementacija rešitve e-Računi v podjetje Feršped d.o.o. ter implementacija rešitve za elektronsko vodenje projektov e-Proj v podjetje HIT d.d. Za delovanje poslovno-informacijskega sistema SAP R/3 v podjetju Sava je Genis dobavil in vpeljal strežnike IBM eServer iSeries. Genis je izvedel tudi projekt povezovanja informacijskega sistema centralnega registra prebivalcev Slovenije z informacijskim sistemom Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije.

Za letošnje leto Genis napoveduje tudi nekaj novosti. V svojo paleto rešitev za elektronsko poslovanje bo dodal rešitev za upravljanje z dokumenti e-Pisarna ter rešitev za arhiviranje elektronskih dokumentov e-Arhiv. Genis bo tudi v prihodnje nadaljeval s svojo usmeritvijo, ki jo predstavlja jasno začrtana vizija, s katero želi poslovnim partnerjem omogočiti izboljšanje poslovanja z uvedbo najboljše prakse v organizaciji, poslovnih procesih in pri uporabi informacijske tehnologije.


O podjetju

Podjetje Genis d.o.o. je neodvisno svetovalno podjetje na področju izgradnje in prenovitve informacijskih sistemov. Skupaj s sorodnimi podjetji sodeluje pri velikih projektih v slovenskem prostoru. Genis d.o.o. je poslovni partner podjetij IBM, Lotus (Premier Partner) in Oracle. Obenem je tudi pooblaščen Lotusov izobraževalni center in ekskluzivni zastopnik za storitve Gartner v Sloveniji.