O-STA

Pomen meritev na področju informacijskih tehnologij

Podjetje Genis d.o.o., slovenski zastopnik za storitve Gartner, prireja predavanje z naslovom "Merjenje IT – spretnost, potreba in odgovornost". Na predavanju bosta Gartnerjeva strokovnjaka predstavila pomen meritev učinkovitosti informacijskih tehnologij v podjetjih. Meritev učinkovitosti informacijskih v tehnologij je poleg raziskav in svetovanja ena izmed treh osnovnih dejavnosti podjetja Gartner, ki sodi med najpomembnejša svetovalna in raziskovalna podjetja na svetu.

Predavanje bo potekalo 6. decembra v konferenčni dvorani na Trgu republike 3. Predavatelja Lars Mieritz in Chris Renn bosta obiskovalcem predstavila, kako izmeriti učinkovitost informacijske tehnologije v podjetju in kako uravnavati stroške. S tem predavanjem želi Gartner predstaviti svoje poglede na meritve učinkovitosti, obenem pa bodo predstavljena tudi orodja, storitve in različne metodologije, s pomočjo katerih je mogoče oceniti skupne stroške lastništva informacijske tehnologije v podjetju ter kako informacijska tehnologija pripomore k dodatnemu dobičku (Return on Investment).

Prvo predavanje, ki ga bo vodil Lars Mieritz, nosi naslov "Performance Management Framework – Bridging the Gap Between Business and IT Value". V njem bo predavatelj prikazal, kako izbrati okvire za oblikovanje osnov, cilja in zmožnosti vrednotenja različnih izbir in njihovih vplivov. Obenem bo predavatelj prikazal tudi to, kako skupni stroški lastništva vzpostavijo most med poslovanjem podjetja in informacijsko tehnologijo. V drugem delu bo Chris Renn v predavanju z naslovom "Creative Cost Management" predstavil, kako organizacije upravljajo s stroški za informacijske tehnologije, katera področja prinašajo dobiček in kako poiskati pravo razmerje med stroški vlaganj in dobičkom.

Podjetje Gartner sodeluje z več tisoč podjetji po vsem svetu, s čimer so ustvarili eno največjih podatkovnih zbirk na področju storitev Gartner Measurementa za izvajanje primerjav na svetu. Z orodji in storitvami, ki jih Gartner ponuja, lahko podjetja ocenijo svoje poslovanje in informacijsko infrastrukturo, izboljšajo svojo učinkovitost ali pa izberejo pravega partnerja pri uvajanju informacijskih tehnologij. Gartner ponuja tudi možnost hitre primerjave, s katero se podjetja lahko hitro primerjajo z ostalimi podjetji na svojem področju in tako izboljšajo svoje razvojne strategije.

Za več informacij si lahko ogledate spletno stran www.genis.si, kjer se je možno tudi prijaviti na predavanje.


O podjetju Genis:

Podjetje Genis d.o.o. je neodvisno svetovalno podjetje na področju izgradnje in prenovitve informacijskih sistemov. Skupaj s sorodnimi podjetji sodeluje pri velikih projektih v slovenskem prostoru. Genis d.o.o. je poslovni partner podjetij IBM, Lotus (Premier Partner) in Oracle. Obenem je tudi pooblaščen Lotusov izobraževalni center in ekskluzivni zastopnik za storitve Gartner v Sloveniji.