O-STA

Novi trgovski center Merkur v Varaždinu

V četrtek, 4. 6. 2009, odpira Merkurjevo hčerinsko podjetje Merkur Hrvatska, d. o. o., nov trgovski center v Varaždinu. To je že tretja letošnja investicija Merkur Group v nadaljnji razvoj maloprodajne mreže izven Slovenije.

Trgovski center MERKUR v Varaždinu je največji izmed zdaj že devetih Merkurjevih centrov na Hrvaškem. Obsega več kot 20.000 m2 skupnih površin. Ponuja prek 35.000 kakovostnih izdelkov priznanih proizvajalcev, namenjen pa je tako končnim kupcem kot tudi podjetnikom in obrtnikom.

Merkur Hrvatska prinaša z novim centrom meščanom Varaždina izpopolnjeni koncept prijetnejšega nakupovanja. Center je razdeljen na dva dela. MERKURDOM ponuja izdelke za opremo vašega doma, prijetnejše preživljanje prostega časa in urejanje vrta, MERKURMOJSTER pa ponuja kupcem izdelke za domače mojstre, podjetnike in obrtnike. K nakupovalnemu udobju bo pripomoglo 530 parkirnih mest tik ob centru.

Center prvič na Hrvaškem uvaja novost, ki se v Merkujevih slovenskih centrih uveljavlja v zadnjem letu. To je specializiran oddelek dodatkov za dom, s katerimi v stanovanje, hišo, zimski vrt ali počitniško hišico prinesemo domačnost in ugodje.

Trgovski center v Varaždinu sodi med najsodobnejše Merkurjeve centre. Zato je razumljiva 20 milijonov evrov vredna naložba v nakup zemljišča, izgradnjo in opremo centra, v katerem smo zagotovili 70 delovnih mest, od tega 53 novih.

Prihod Merkurja v Varaždin dopolnjuje strateške načrte rasti podjetij Merkur Group v Sloveniji in tujini. Letos smo v Merkur Group že odprli nova centra MERKUR v Skopju in Murski Soboti ter trgovino Big Bang v Beogradu, gradimo pa še centre MERKUR v Beogradu, Ljubljani in Škofji Loki, katerih otvoritev je prav tako načrtovana še v letu 2009.

Kontakt:

Merkur, d. d.

Rok Istenič, predstavnik za odnose z javnostmi

Tel.: 04 258 88 02, 041 805 501

E-mail: rok.istenic@merkur.si