O-STA

XVII. letne športne igre bančnikov Slovenije

SPOROČILO ZA JAVNOST

8. 6. 2009

KOŠARKARJI Z GORENJSKE BANKE NA VRHU

Na letnih športnih bančnih igrah v Poreču so se izkazali športniki iz Gorenjske banke. Košarkarska ekipa je osvojila prvo mesto, tekač Benjamin Korenjak pa tretje mesto.

Pretekli vikend so v hrvaškem Poreču potekale sedemnajste letne športne igre bančnikov Slovenije. Tekmovanja so se udeležili športniki z dvajsetih bank in hranilnic, dekleta so tekmovala v osmih, fantje pa v devetih športnih panogah.

V številni zasedbi Gorenjske banke so se najbolj izkazali košarkarji in tekač. Košarakarska ekipa je suvereno, brez poraza, osvojila prvo mesto. V finalu so bili Gorenjci z 39:22 boljši od košarkarjev Hypo Alpe-Adria Bank. ˝Konkurenca v Poreču je bila močna. Naša ekipa je bila sestavljena z izkušenih in mladih košarkarjev, tako da smo z drzno in zrelo igro pokal po treh letih znova pripeljali v Kranj,˝ je zadovoljen kapetan košarkarjev Bojan Likar.

Za drugo uvrstitev Gorenjske banke na zmagovalni oder je poskrbel tekač Benjamin Korenjak, ki je na cilj 2400 kilometra dolgega krosa pritekel kot tretji. Nekdanji kolesar kranjske Save je tako lanskoletnemu drugemu mestu dodal še eno uvrstitev tik pod vrh.

Dodatne informacije: Damijan Rifl, Služba marketinga in odnosov z javnostmi , tel. 04/208-44-73