O-STA

Nova Cockta z okusom limete, največji ožemalniki na svetu in rekordna prodaja v regiji

Ljubljana, 10. junij 2009 - Ste za nekaj novega in osvežilnega? Poskusite Cockto z okusom limete, novo članico družine Cockta. Ta se v letošnjem letu lahko pohvali tudi s številnimi drugimi novostmi in izvrstnimi prodajnimi rezultati doma in v regiji.

Ste za nekaj novega in osvežilnega? Poskusite Cockto z okusom limete

Družina Cockta se je povečala. Vsem dobro poznani Cockti, Cockti Rdeča pomaranča in Cockti Light se je aprila 2009 na prodajnih policah v Sloveniji in na Hrvaškem pridružila nova Cockta z okusom limete. Prepoznaven okus šipka in karamele ostaja nespremenjen, limeta pa s svojo svežino dodaja pijači noto, ki je kot nalašč za osvežitev v vročih poletnih dneh.

"Na voljo je v 0,5 -, 1,5 - in 2-litrskih plastenkah. Z novo, sodobno zasnovano etiketo in številnimi atraktivnimi promocijskimi aktivnosti, je Cockta z okusom limete v svojih prvih mesecih življenja dosegla izjemen odziv pri potrošnikih, tako v Sloveniji, kakor tudi na Hrvaškem, " je povedala Rosana Turk, vodja oddelka brezalkoholnih pijač pri družbi Droga Kolinska.

Največji ožemalniki na svetu in mnoge druge novosti

Kljub novemu izdelku, prenovljeni celostni grafični podobi, novim etiketam na celotnem asortimanu ter osveženem logotipu, ostaja Cockta sproščena, izvirna in iskriva kot smo je bili vajeni doslej. Tudi tokrat smo se promocije novega okusa lotili na izviren način. Tako se lahko v teh dneh v Ljubljani sprehajate mimo največjih ožemalnikov na svetu. Stolpiči za lepljenje plakatov so se čez noč spremenili v stekleničke Cockte z okusom limete, ki imajo na vrhu ogromne ožemalnike z limeto. Še posebej veliko pozornosti mimoidočih pritegnejo v dneh, ko hostese ob njih delijo brezplačne plastenke Cockte z okusom limete. Ožemalniki stojijo na trgu Ajdovščina, pred Dramo in na Gregorčičevi ulici.

Rekordna prodaja v regiji

Cockta, ena od najbolj uveljavljenih slovenskih blagovnih znamk, se lahko pohvali, da je v letošnjem letu na domačem tržišču glede na lani povečala svoj količinski tržni delež v segmentu kola pijač za 2 odstotni točki. Sicer pa je Cockta intenzivno aktivna v celotni regiji, kjer v letošnjem letu načrtuje rekordno prodajo. Ta naj bi se po pričakovanjih približala 55 milijonom litrov.

Dodatne informacije: Suzana Bagari, direktorica odnosov z javnostmi, tel: 01/ 472 16 23; e-pošta: suzana.bagari@drogakolinska.si