O-STA

Argeta Junior prejela EURO EFFIE 2010

Droga Kolinska in Publicis prejela prestižno evropsko nagrado za učinkovito komuniciranje

Ljubljana, 17. september 2010 - Blagovna znamka Argeta je nanizala še enega v nizu velikih uspehov ter postala prva in do sedaj edina slovenska prejemnica prestižne nagrade EURO EFFIE (www.euro-effie.com). Mednarodna komisija komunikacijskih strokovnjakov je med 29 finalisti izbirala tiste, ki so uspeli izmeriti in dokazati uspeh blagovne znamke na več kot dveh evropskih trgih. Argeta Junior je tako med hudo konkurenco globalnih blagovnih znamk, ki poslujejo na evropskem trgu, prejela bronasto odličje. Celovito akcijo Argete Junior so zasnovali v Drogi Kolinski, v sodelovanju z dolgoletnim partnerjem agencijo Publicis. Uspeh blagovne znamke Argeta so zaokrožili tudi izvrstni poslovni rezultati v osmih mesecih leta 2010, ki so presegli lanskoletne v enakem obdobju, vstop v največjo švicarsko trgovsko verigo Migros in nov okus Argeta Junior SuperTuna.

Mednarodna žirija, ki jo sestavljajo direktorji, svetovalci in strokovnjaki največjih evropskih in svetovnih podjetij ter komunikacijskih agencij, je ocenila, da si kampanja Argeta Junior s kompleksnim spletom aktivnosti, ki so bile usmerjene tako na blagovno znamko Argeta Junior, kot tudi na predstavitev novega okusa Argeta Junior pizza, zasluži prestižno nagrado EURO EFFIE 2010. Celovita akcija Argete Junior, ki je nastala v sodelovanju Droge Kolinske in agencije Publicis, je dosegla dokazljiv in merljiv uspeh na štirih evropskih trgih. Ob prejetju nagrade je Enzo Smrekar, glavni poslovni direktor Skupine Droga Kolinska in generalni direktor poslovnega programa Namazi, dejal: "V Drogi Kolinski si prizadevamo odkrivati želje in pričakovanja potrošnikov in se zavedamo, da nas samo visoka kakovost in spremljanje trendov v prehrambni industriji, osvajanje novih trgov in intenzivna komunikacija s potrošniki vodi do uresničitve Argeta cilja - med namazi postati številka 1 v Evropi. Nagrada EURO EFFIE 2010 je zato za nas še eno priznanje, da smo z razvojem blagovne znamke Argeta na pravi poti. Uspeh Argete Junior in celotne linije izdelkov Argeta pripisujem jasni strategiji razvoja blagovne znamke in večletnemu trdemu delu mojih sodelavcev, ki skupaj s partnersko agencijo Publicis pišejo uspešno Argetino zgodbo."

Prijava kampanje Argeta Junior na tekmovanje EURO EFFIE 2010 je bila podvržena strogim kriterijem in ocenjena s strani mednarodne žirije v dveh krogih. V prvem krogu ocenjevanja je odtehtala učinkovitost, ki so jo žiranti merili skozi ozadje prijavljene kampanje, poslovne cilje, kreativno in medijsko strategijo ter neizpodbitne in merljive rezultate oz. uspeh same kampanje. Finalisti prvega kroga so bili nato ocenjeni še enkrat, pri čemer je žirija ocenjevala kreativnost (20 odstotkov ocene) in učinkovitost kampanje (80 odstotkov ocene).

Argeta uspešna doma in po svetu

Uspeh blagovne znamke Argeta se kaže tudi v doseženih poslovnih rezultatih v prvih osmih mesecih letošnjega leta, saj so rezultati presegli tiste iz enakega obdobja lani. Argeta je tako po tržnem deležu na prvem mestu v BiH (50-odstotni tržni delež), Sloveniji (41%), na Kosovu (40%) in v Makedoniji (39%). Drugo mesto po tržnem deležu pa zaseda v Črni Gori (33-odstotni tržni delež), Srbiji (27%), v Avstriji (21%), Švici (18,5%) in na Hrvaškem (13,6%).

Svojevrsten uspeh je Argeta dosegla tudi na švicarskem trgu, kjer se njen tržni delež bliža 20 odstotkom, konec maja letos pa je vstopila tudi v največjo trgovsko verigo v Švici Migros. Zahodnoevropska tržišča tako za Argeto postajajo vse pomembnejša, saj delež izvoznih tržišč pri prometu Argete znaša že skoraj 30 odstotkov prodaje.

SuperTuna za najmlajše

Linija izdelkov Argeta Junior pa je postala še bogatejša - za najmlajše jedce so v Drogi Kolinski pripravili nov okus Argeta Junior SuperTuna, ki se že nahaja na policah trgovin. Odlikuje ga prvovrstni file tune, ki so mu dodali korenček, sušeni paradižnik in ravno pravi ščepec naravnih začimb ter ustvarili kakovosten obrok izvrstnega okusa. Izdelki Argeta Junior so prilagojeni prav okusu najmlajših, saj so manj začinjeni, brez glutena, brez ojačevalcev okusa in tako kot celotna linija Argeta izdelkov ne vsebujejo konzervansov.

Dodatne informacije: Polona Vagaja Hribar, direktorica odnosov z javnostmi Skupine Droga Kolinska, 01/4721-695, Polona.VagajaHribar@drogakolinska.com