O-STA

Donat Mg poskrbel za zabavo stanovalcev Pegazovega doma v Rogaški Slatini

Rogaška Slatina, 20. januar 2011: Droga Kolinska in blagovna znamka Donat Mg sta za začetek letošnjega leta poskrbela za pestro dogajanje v Pegazovem domu v Rogaški Slatini. Oskrbovancem so namreč poslali posebne komplete za igranje tombole skupaj z nagradami za najboljše igralce.

V domovih za ostarele je igranje tombole izredno priljubljena prostočasna dejavnost oskrbovancev, saj jo množično igrajo skoraj po celi Sloveniji. Zabavni večeri z igranjem tombole med starostniki pozitivno vplivajo na njihovo medsebojno povezanost, poleg tega pa prek preproste igre krepijo tudi svoje miselne sposobnosti. Donatove tombole so se oskrbovanci v Rogaški Slatini izjemno razveselili. "Prav vsi stanovalci so bili presenečeni nad novo tombolo. Z velikim veseljem so pogledovali na novo, veliko tablo. V bistvu je do sedaj nismo imeli in zdaj je tudi za njih lažje. To je zdaj prava tombola, ki jo bomo z veseljem igrali tudi v prihodnje," je povedala delovna terapevtka Mateja Fidler.

V posebno akcijo tombol je Donat Mg poleg Doma starejših občanov Rogaška Slatina vključili še 12 slovenskih domov, v katerih igrajo tombolo vsaj enkrat na mesec, in sicer Nova Gorica, Ljubljana-Bežigrad, Ribnica, Tezno, Ajdovščina, Velenje, Ptuj, Kočevje, Postojna, Brežice, Jesenice in Poljčane. Vsakemu izmed izbranih domov so poslali komplet za igranje tombole za večkratno uporabo, poleg pa bodo vsak mesec za obdobje enega leta pošiljali tudi nagrade za tiste, ki bodo listke za tombolo najhitreje izpolnili.

Blagovna znamka Donat Mg je z domovi za ostarele aktivno sodelovala leta 2008 ob praznovanju 100. obletnice, zato so se odločili to sodelovanje v letu 2010 zopet obuditi ter z njim nadaljevati tudi v novem letu. "S tombolami skušamo oskrbovancem domov za ostarele popestriti njihov vsakdanjik, poleg tega pa jih tudi dodatno informirati o pozitivnih indikacijah, ki jih prinaša naravna mineralna voda Donat Mg. Prepričani smo, da bodo oskrbovanci Doma starejših občanov v Rogaški Slatini z veseljem igrali tombolo še naprej in da jih bomo z majhnimi pozornostmi dodatno spodbudili k aktivnemu preživljanju časa," je dodala Tatjana Erban, vodja oddelka funkcionalnih pijač in vode v Drogi Kolinski.

Ob začetku leta so v poslovnem programu Pijače, naredili tudi pregled aktivnosti v letu 2010 ter predstavili plane za 2011. DOnat Mg je sodeloval v akciji "Očistimo Slovenijo" v enem dnevu. 30 zaposlenih v Rogaških vrelcih je v 6 urah trdega dela in veselega druženja zbralo 2 kontejnerja železa ter 1 kontejner plastike, stekla in drugega materila. In tako očistilo star vodnjak iz leta 1836.

Z Donatom Mg smo skrbeli za zdravje aktivnih ljudi v fitnesih, pomagali pri "mačku". Leto 2010 smo zaključili z rekordno prodajo v 102letni zgodovini Donata Mg. V Sloveniji smo prodali 9,7 milijona litrov te enkratne pijače.

V letu 2011 se bomo posvetili naslednjim ciljem. Zadržati želimo prodajne količine na zrelih trgih, kot sta Slovenija in Hrvaška, povečati količinsko in vrednostno prodajo Donata Mg na trgih rasti (BiH, Srbija, EU,Rusija). Ohraniti želimo obstoječe potrošnike 45+ in nadaljevati z aktivacijo mlajših potrošnikov 25+. Povečati želimo moč, image in prepoznavnost blagovne znamke na vseh trgih.

Dodatne informacije:

Polona Vagaja Hribar, direktorica odnosov z javnostmi, Droga Kolinska, d.d.; GSM: 040 457 869;

elektronska pošta: polona.vagajahribar@drogakolinska.com;