O-STA

Evropski kuharski mojstri nagradili Argeta Tunino pašteto

Ljubljana, 8. julij 2010 - "Uglajen, nežen, okusen. Vsekakor edinstven izdelek!" so med drugim zapisali ocenjevalci Mednarodnega inštituta za okus in kakovost (iTQi - International Taste & Quality Institute) iz Bruslja, ki so Argeta Tunini pašteti podelili nagrado za izreden okus Superior Taste Award 2010.

Žiranti, ki jo sestavljajo evropski kuharski mojstri, mnenjski vodje na področju okusa, so Argeti Tunini pašteti podelili naziv izdelek z izrednim okusom. V svoji oceni so med drugim zapisali, da ima Argeta Tunina pašteta prijetno tunino aromo, ki jo nadgrajuje harmoničen in uravnotežen okus ter odličen izbor začimb. Ocenili so, da ima Argeta Tunina pašteta všečno teksturo, zaradi česar se tudi elegantno namaže.

"Nagrada Superior Taste Award 2010 za Argeta Tunino pašteto pomeni veliko priznanje, saj potrjuje in nagrajuje predvsem nenehno skrb za razvoj odličnih in med potrošniki zelo cenjenih paštet Argeta. Veseli nas, da je tudi stroka potrdila izbiro številnih ljubiteljev Argete, saj je prav Tunina pašteta eden izmed najbolj priljubljenih izdelkov v širokem Argetinem asortimanu," je ob prejemu nagrade povedal Enzo Smrekar, glavni poslovni direktor Skupine Droga Kolinska in generalni direktor poslovnega programa Namazi.

Kaj je Superior Taste Award?

Nagrado Superior Taste Award podeljuje iTQi, neodvisna organizacija kuharskih mojstrov in strokovnjakov za pijače, ki se posveča testiranju, nagrajevanju in promociji hrane in pijače nadpovprečnega okusa. Za nagrado se lahko potegujejo prehranski izdelki z vsega sveta, med njimi pa tiste z najbolj dovršenim okusom izbere žirija, ki jo sestavlja 120 prepoznavnih kuharskih mojstrov iz 12 najbolj znanih evropskih kulinaričnih združenj.

Ocenjevanje izdelkov je objektivno, saj poteka kot slepi test, brez prisotnosti embalaže ali kakršne koli druge identifikacije izdelka oziroma blagovne znamke. Žiranti vsak izdelek ocenjujejo glede na videz, vonj, okus, teksturo in splošni vtis. Žirija nagradi izdelke, katerih okus doseže ali celo preseže njena pričakovanja.

Argeta že večkrat nagrajena

Poleg nagrade Superior Taste Award je Argeta doslej prejela tudi mnoge nagrade s področja učinkovitega komuniciranja, marketinga in oglaševanja. V letošnjem letu se je med drugim Argeta Junior uvrstila med 29 finalistov na EURO EFFIE 2010, mednarodnem tekmovanju, ki postavlja in ocenjuje standarde v učinkovitosti produktnega komuniciranja.

Dodatne informacije: Suzana Bagari, direktorica odnosov z javnostmi Skupine Droga Kolinska, 01/47211-623, suzana.bagari@drogakolinska.com