O-STA

Argeta Junior finalist na EURO EFFIE 2010

Ljubljana, 10. junij 2010 - Paradna blagovna znamka Droge Kolinske Argeta se je uvrstila med 29 finalistov na EURO EFFIE 2010, mednarodnem tekmovanju, ki postavlja in ocenjuje zlate standarde v učinkovitosti produktnega komuniciranja. Mednarodna žirija, ki jo sestavljajo direktorji, svetovalci in strokovnjaki največjih evropskih in svetovnih komunikacijskih agencij, je med finaliste uvrstila kampanjo Argeta Junior s kompleksnim spletom aktivnosti, ki so bile usmerjene tako na blagovno znamko Argeta Junior, kot tudi na predstavitev novega okusa Argeta Junior pizza.

Droga Kolinska se je med finaliste uvrstila kot edino slovensko podjetje z blagovno znamko Argeta Junior. Kampanja, ki so jo zasnovali za to blagovno znamko ter tudi za predstavitev novega okusa Argeta Junior Pizza, je temeljila na integriranem spletu komunikacijskih aktivnosti na štirih različnih trgih, ki so vključevale oglaševanje, odnose z javnostmi, organizacijo promocij in dogodkov ter neposredno vključevanje potrošnikov v kampanjo.

"Uspeh kampanje Argeta Junior je v izboru in upravljanju celotnega integriranega spleta komunikacijskih aktivnosti, s katerimi smo nagovarjali naše potrošnike. Zavedamo se, da potrošniški svet do ponudnikov proizvodov in storitev postaja vedno bolj zahteven, zato se je predstavitve novih okusov treba lotiti zelo premišljeno, še posebej če želimo zagotoviti tudi poslovno učinkovitost naših blagovnih znamk. In vse to ocenjujejo v okviru evropskega tekmovanja EURO EFFIE 2010, zato uvrstitev med 29 finalistov za nas in za sodelavce, ki so osnovali in izvajali kampanjo, pomeni veliko priznanje," je o dosežku povedal Enzo Smrekar, glavni poslovni direktor Skupine Droga Kolinska in generalni direktor poslovnega programa Namazi.

Med 29 finalistov tekmovanja EURO EFFIE 2010 so se uvrstila dela 21 evropskih agencij iz Nemčije, Francije, Velike Britanije, Nizozemske, Slovenije, Poljske in Švice. Strokovna žirija se bo zopet zbrala 29. junija 2010, ko si bo še enkrat ogledala finalna dela ter ocenila njihovo kreativnost (kar bo prineslo 20 % končne ocene) in učinkovitost (80 % končne ocene). Na podlagi zbranih ocen pa bo 15. septembra 2010 na slovesnem dogodku razglasila zmagovalce, vključno z najuspešnejšo skupino agencij leta.

Nagrade EURO EFFIE organizira Evropsko združenje komunikacijskih agencij (EACA) v sodelovanju z medijskim partnerjem EuroNews. Tekmovanje, v okviru katerega nagrajujejo kampanje produktnega komuniciranja, ki so dosegle dokazljiv uspeh na vsaj dveh evropskih trgih, podpirajo tudi evropski in mednarodni mediji, oglaševalci in organizacije, kot so reviji Time in Fortune, WARC, Sappi, AdForum, Procter & Gamble in drugi.

Dodatne informacije: Suzana Bagari, direktorica odnosov z javnostmi Skupine Droga Kolinska, 01/47211-623, suzana.bagari@drogakolinska.com