O-STA

S humanitarno akcijo do zdravega otroškega nasmeha

17. junija začenja Merkur v sodelovanju z blagovno znamko Tefal humanitarno akcijo zbiranja sredstev za otroke, ki so vključeni v strokovne programe Mladinskega klimatskega zdravilišča Rakitna.

Delo njihovih strokovnjakov temelji na 80-letni tradiciji zdravljenja otrok z boleznimi dihal. Poleg obstoječega respiratornega programa in dodatnih programov so v zdravilišču posebej pozorni na dandanašnje težave otrok na področju čustvovanja in vedno pogostejše motnje hranjenja. Njihovi skrbi za zdrav otroški nasmeh se pridružujeta tudi družba Merkur, d. d., in podjetje SEB, d. o. o., ki zastopa blagovno znamko Tefal. 6. decembra bosta podjetji Mladinskemu klimatskemu zdravilišču Rakitna izročili donacijo, ki bo pripomogla k dvigu strokovne obravnave otrok/mladostnikov z motnjami hranjenja in/ali čustvenimi motnjami. Do takrat bo od vsakega v Merkurju prodanega Tefalovega cvrtnika "brez" olja Actifry zdravilišču v Rakitni namenjenih 10 €. Tako bomo pomagali pri obravnavi otrok in mladostnikov z motnjami hranjenja in/ali čustvenimi motnjami.

Tefalov cvrtnik "brez olja" Actifry dopolnjuje skrb za zdravo prehranjevanje. Omogoča pripravo številnih mesnih in zelenjavnih jedi z majhno količino maščobe ter hkrati ohranja vitamine in odličen okus. Zgolj ena sama jedilna žlica olja zadostuje za pripravo kilograma ocvrtega krompirčka. Ta zato vsebuje samo 3 % maščobe, kar je kar 80 % manj kot pri klasičnem cvrtju.

Začetek humanitarne akcije sovpada s pričetkom 15. športnih iger zdravega diha, ki jih 17. in 18,. junija pripravlja Mladinsko klimatsko zdravilišče Rakitna. Tradicionalne igre so v prvi vrsti namenjene otrokom. Zanje so pripravili bogat program in različne športne aktivnosti pod budnim očesom odličnega nogometaša in ambasadorja Unicefa Zlatka Zahoviča.

Kontakt:

Merkur, d. d.

Rok Istenič, predstavnik za odnose z javnostmi

Tel.: 04 258 88 02, 041 805 501

E-mail: rok.istenic@merkur.si