O-STA

Ferrari: protagonist velike razstave "L'Automobile Italiana 1899 - 2009

Od Maranella do Torina, najbolj prestižne italijanske blagovne znamke in 110 let najlepših vozil.

Na ogled do 31. oktobra v Galleriji Ferrari in še štirih drugih razstavnih prostorih

V Galleriji Ferrari je na ogled izjemna razstava italijanskih vozil "L'Automobile Italiana", ki bo navdušila ljubitelje in strokovnjake, saj ponuja na ogled modele, ki so jih mojstri avtomobilizma ustvarili v zadnjih sto desetih letih.

Med mednarodnimi simboli sloga, elitnosti, elegance, tehnologije in športnosti, so italijanska vozila v središču izvirne pobude, ki je združila največje italijanske ikone, ter tako omogočila raziskovanje in odkrivanje najbolj ekskluzivnih proizvodov italijanske obrti od leta 1899, ko se je začela pisati Fiatova zgodba, pa vse do danes.

Razstava odkriva kako močno so avtomobili spremenili način življenja in navade v različnih prelomnih zgodovinskih trenutkih ter vpliv kreativnih idej in ekonomskih razmer na razvoj avtomobilizma. Razstavljena vozila pripovedujejo zgodbo stoletnega obdobja.

V vlogi uradnega muzja vzpenjajočega se konjička in izvora Maranellovega večnega dirkalnika ter linij GT, so se pri Galleriji Ferrari odločili izkazati posebno čast tehnološkim mojstrovinam - kot so FIAT 130 HP iz leta 1907, Lancia Aurelia B 24 iz leta 1954, Alfa Romeo 8C 2900 B iz leta 1938 ter Maserati A6 1500 iz leta 1948 - tudi z rastavo fotografij in filmskih insertov različnih blagovnih znamk, ki so jo poimenovali "110 Years of the World's Most Beautiful Cars" (110 let najlepših vozil na svetu).

Razstava v Galleriji Ferrari je nastala v okviru sodelovanja z muzeji in zbirkami, v katerih so predstavljeni dizajni in prevozna sredstva (za cestni, vodni in zračni promet) uveljavljenih italijanskih blagovnih znamk.

Obiskovalci si lahko razstavo ogledajo do 31.oktobra in hkrati rezervijo termin za izjemen ogled dveh zasebnih zbirk: Umberto Panini Motor Museum, ki gosti eno najbolj popolnih zbirk vozil Maserati, ter ogled Centra Storico Fiat, ki je bil odprt leta 1963 in prikazuje začetke Fiata v delavnicah na Corso Dante v Torinu.

Podrobnejše informacije najdete na www.galleria.ferrari.com.