O-STA

Novi Maserati Grancabrio premierno v Frankfurtu

Modena, 24. avgust 2009. Maserati GranCabrio, prvi štirisedežni kabriolet v zgodovini Maseratija, bo doživel svoj prvi nastop 15. septembra na mednarodnem avtomobilističnem salonu v Frankfurtu. Predstavitev GranCabria - tretjega zoba v znaku Trizoba-- dopolnjuje Maseratijevo ponudbo treh različnih družin Maseratijevih modelov: Quattroporte, GranTurismo, GranCabrio.

GranCabrio predstavlja Maseratijev pogled na avtomobile z odprto streho. Je Maserati v polnem smislu te blagovne znamke: od nezgrešljivega sloga Pininfarine in prostorne notranjosti, vrhunske izdelave detajlov virtuoznih rokodelcev, do izjemnih užitkov pri vožnji in zmogljivostih. Sanjski avto, ki je zasnovan in narejen za tiste, ki želijo živeti z nevpadljivo eleganco. Kot vsi Maseratijevi avtomobili, je tudi ta športni avto s pomično streho namenjen rafiniranim poznavalcem.

GranCabrio nadaljuje Maseratijevo tradicijo izdelave prestižnih kabrioletov, ki jo začenja 1950 A6G Frua Spyder in nadaljuje dolg seznam pomembnih in navdušujočih modelov z odprto streho. A vendar GranCabrio dodaja novo poglavje, saj je prvi štiri sedežnik, ki je narejen v Maseratijevi tovarni na Viale Ciro Menotti. S štirimi sedeži tudi potnikoma na zadnjih dveh dodeljuje vlogo pravih igralcev na potovanju, ne le stranskih.

GranCabrio poganja 4.7 litrski V8, 323 kW (439KM) pogonski agregat in je trenutno kabriolet z največjo medosno razdaljo. Streha GranCabria je platnena, kar jo povezuje z Maseratijevo tradicijo.

Prodaja Maserati GranCabria bo stekla naslednjo zimo, prvi kupci pa ga bodo lahko zapeljali pomladi 2011.