O-STA

Novo partnerstvo za vodilni položaj

Družba Hermes Plus d.d. je v začetku oktobra podpisala pogodbo z angleškim podjetjem Temenos Holdings NV za vpeljavo, namestitev in projektno vodenje mednarodnega bančnega informacijskega sistema GLOBUS, na slovenskem tržišču in v regiji Adriatik.

Hermes Plus je s podpisom pogodbe s podjetjem Temenos še dodatno razširil svojo bogato ponudbo rešitev in storitev za zahtevna poslovna okolja. S pomočjo naprednega izdelka GLOBUS, namenjenega podpori bančništvu, bo družba Hermes Plus svojo obstoječo ponudbo bankam in ostalim finančnim institucijam v regiji Adriatik dopolnila z novimi storitvami in rešitvami.

Sistem GLOBUS je mednarodno priznani integrirani izdelek, ki omogoča podporo izredno široki paleti bančnih storitev in je primeren za srednje in velike banke tako v Sloveniji kot tudi v tujini. Njegova glavna prednost je v izredni prilagodljivosti, saj je izdelan iz različnih modulov za posamezna področja poslovanja in ga je tako mogoče prilagoditi potrebam in željam uporabnikov. Obenem je podjetje Temenos ob izdelavi sistema stremelo po čim višji stopnji preprostosti, saj je program mogoče v podjetje uvesti brez dragih in dolgotrajnih posegov, obenem pa na ta način tudi zmanjša odvisnost od ponudnika rešitve. Več podatkov o izdelku lahko poiščete na spletni strani www.temenos.com.

Družba Hermes Plus d.d. je pred nedavnim z nakupom podjetja Aster povečala svojo skupino bančnih strokovnjakov na 30 ljudi in ima eno najmočnejših bančnih skupin v regiji Adriatik.
Bančna skupina podjetja bo tako lahko svojim strankam nudila celovite rešitve s področja bančništva, od namestitve, implementacije, projektnega vodenja, infrastrukture do vzdrževanja in svetovanja.


Hermes Plus, ustanovljen leta 1991, je vodilni dobavitelj rešitev informacijske tehnologije na tržiščih Slovenije, Hrvaške, Makedonije ter Bosne in Hercegovine. Družba se ukvarja z vpeljavo celovitih rešitev na področju računalniških in mrežnih sistemov, medicinskih sistemov ter s projektnim vodenjem, izobraževanjem, vzdrževanjem in svetovanjem. Družba Hermes Plus ima sedaj preko 330 zaposlenih. V letu 2000 so ustvarili več kot 12 milijard tolarjev prometa in 220 milijonov tolarjev dobička.

Družba S&T, ki kotira tudi na borzah Nasdaq Europe in Newex, namerava v okviru svoje dolgoročne vizije postati največji sistemski integrator na področju vzhodne in srednje Evrope. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1993, v okviru svoje dejavnosti pa želijo ustvariti močno prisotnost na lokalnih trgih. Med njihove dejavnosti sodijo sistemske integracije, namestitev rešitev, svetovanje, izobraževanje in podpora uporabnikom. Podružnice in partnerji skupine S&T so prisotni na Slovaškem, Češkem, Madžarskem, Poljskem, v Sloveniji, Jugoslaviji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji in na Hrvaškem ter v Rusiji, Ukrajini, Moldaviji, Bolgariji in Romuniji.