O-STA

HIT odprl igralnico v Karibih

V soboto, 10. novembra 2001, je novogoriški HIT odprl novo igralnico na karibskem otoku Bonaire (Nizozemski Antili), svojo prvo igralnico v tujini. Casino Caribe je del Plaza Resorta, največjega turističnega kompleksa na otoku, ki ima več kot 200 bivalnih enot nivoja petih zvezdic.

Za HIT je to pilotni projekt, ki pomeni predvsem profesionalno izkušnjo in odskočno desko za večje projekte v tem delu sveta. Površina igralnice, ki ima trenutno 95 igralnih avtomatov in 6 igralnih miz, presega 550 kv. metrov. HIT je igralnico prevzel z oktobrom, lastnica in upravljalka resorta pa je družina Van der Valk, ki ima v lasti okoli 80 hotelov in motelov na Nizozemskem in drugod po svetu.

Hitovci so v igralnici zamenjali igralniško opremo in z lastnim kadrom vzpostavili svoj način dela in vodenja. Računajo na domače in tuje turiste, ki v večini prihajajo iz Združenih držav Amerike (okoli 40 %), dobra tretjina pa je Nizozemcev. Direktor nove igralnice je Aleksander Možir, sicer izkušeni igralničar iz Hitove igralnice Park, tri mesece pa mu bo pri delu pomagalo še sedem Slovencev. Sicer bodo zaposleni v igralnici kot doslej domačini.

Bonaire, eden izmed treh otokov (poleg Arrube in Curaçaa) v Nizozemskih Antilih, je sicer priljubljen turistični cilj Američanov, predvsem ljubiteljev jadranja, deskanja in potapljanja. Tu živi 12.000 prebivalcev, baje najprijaznejših domačinov v Karibih, afriškega porekla.

S povprečno letno temperaturo 26 stopinj Celzija, pestrim rastjem in živalstvom (flamingi, papige...) ter lokacijo izven območja orkanov je otok več kot primeren za turizem višjega cenovnega in kakovostnega razreda.

Na odmevni otvoritvi se je zbralo več kot 400 povabljencev, med katerimi je bil tudi sam guverner otoka Bonaire. Glede na dejstvo, da je Slovenija v tem delu sveta popolnoma nepoznana, so Hitovci na slovesnosti posebno pozornost posvetili predstavitvi Slovenije, martinovanju in slovenskim vinom. Zato je z njimi na Karibe odpotovala Martina Stegovec, vinska kraljica Slovenije 2000, ki je z izvirno predstavitvijo navdušila vse prisotne, vrhunska vina pa je prispevala Vinska klet Goriška Brda.

www.plazaresortbonaire.com
www.discoverbonaire.com