O-STA

Konceptno luksuzno plovilo: Lancia Powerboat

Tako kot avtomobil tudi izbor plovila odraža lastnika. Lancia si s svetom plovil deli filozofijo visoke učinkovitosti, ki je dopolnjena z užitkom v vožnji tega nevsakdanjega vozila.

Lanciino prvo luksuzno plovilo powerboat se predstavlja v Benetkah - v mestu, kjer ceste in vozila nadomeščajo kanali in plovila; v mestu, ki je prizorišče beneškega Mednarodnega filmskega festivala. Lancia je glavni pokrovitelj festivala, zato se slavni gosti s Festivala na Palazzo del Cinema vozijo z vozili Lancia, med tem ko Lancia Powerboat skrbi za prevoz do sidrišča pri Hotelu Excelsior.

Novo plovilo Lancia Powerboat je plod sodelovanja italijanskih podjetij: Sacsa, proizvajalca luksuznih plovil RIB (Rigid Inflatable Boat); FTP, proizvajalca vrhunskih pogonskih agregatov v Skupini Fiat; in družbe Martini, stalnega Lanciinega partnerja na dirkaškem področju.

Lancia Powerboat meri v dolžino 13,10 metrov in v širino 3,83 metrov. Plovilo poganjata vrhunska motorja N67-560 iz Fiat Powertrain, kapaciteta posode za gorivo je 1000 litrov, kar zagotavlja zadostno avtonomijo tudi pri daljših plovbah. Plovna hitrost se giblje od 15 do 45 vozlov, med tem ko lahko v idealnih pogojih plovilo doseže 55 vozlov. Luksuzno plovilo Lancia Powerboat lahko naenkrat pelje 11 oseb, na njem pa je tudi kabina z ležiščem.

Lanciina povezanost z morjem sega že v preteklost in sega tako na področje jadrnic kot tudi luksuznih plovil: od Flaminia class speed boats v šestdesetih letih prejšnjega stoletja do Monaco Classic Week 2009.

Podrobnejše informacije najdete na www.lanciapress.com.