O-STA

Svetovna premiera: fiat punto evo se prvič predstavlja na Frankfurtskem avtomobilskem salonu

Fiat punto evo, prenovljeni grande punto, se prvič predstavlja na Frankfurtskem avtomobilskem salonu. Na področju inovativnosti, varnosti in sloga postavlja nove zglede, saj so zanj značilne številne novosti.

Okrasni pridevek "evo" označuje stopnjo v oblikovanju avtomobilov, ki je, ko govorimo o tehnologiji, užitku pri vožnji in skrbi za okolje, sposobna ugoditi željam najzahtevnejših kupcev.

Punto evo je izraz tehnične odličnosti, kar dokazuje bogata paleta motorjev. V njej izstopata dizelski motor 1.3 multijet drugega rodu in bencinski 1.4 z revolucionarno tehnologijo multiair iz Fiat Powertrain Technologies, ki ustrezata euro 5. Inovativnim in konvencionalnim Fiatovim motorjem se pridružujejo tudi motorji na metan in bencin, ki tako skupaj tvorijo najpopolnejšo in najbolj ekološko paleto motorjev v tem segmentu.

Za manjšo porabo goriva in manjše izpuste, evo ponuja še sistem Start&Stop, ki skrbi za izklapljanje in ponovni zagon motorja v prometu, ko je treba pogosto ustavljati in speljevati. Start&Stop prihaja serijsko z motorji, ki upoštevajo standard evro 5.

S puntom evo se predstavlja še ena novost, "Blue&Me-TomTom", nova prenosna satelitska navigacijska enota, s katero upravljate funkcije telefona, navigacije in informacij prek uporabnega barvnega zaslona na dotik.

Punto evo postavlja tudi nove standarde na področju varnosti, saj je lahko opremljen s sedmimi varnostnimi blazinami. Na voljo so tudi drugi inovativni varnostni sistemi, vključno s hill-holderjem, ki pomaga pri speljevanju navkreber ter s sprednjimi prilagodljivimi meglenkami, ki se vključijo samodejno z zasenčenimi žarometi in upoštevajo smer, izbrano z volanom, ter s Fiatovimi preskušenimi in preverjenimi sistemi ABS, EBD in ESP.

Prenovljena zunanjost in prestižnejša, elegantnejša notranjost punta evo sta privlačnejši tudi po zaslugi Fiatovega Centra za slog.