O-STA

Fiat Punto Evo z "Blue&Me - TomTom" novi integrirani sistem informacij (infotainment) za voznike vozil Fiat

Fiat Group Automobiles in TomTom sta skupaj razvila integrirano prenosno navigacijo: Blue&Me - TomTom, ki je prvič predstavljena v novem Puntu Evo na Mednarodnem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Blue&Me - TomTom z najnovejšo, nagrajeno različico prenosnega navigacijskega sistema TomTom , bo na voljo voznikom vozil Fiat in bo v prihodnosti vgrajena v različne modele vozil Fiat Group Automobiles.

V avtomobilsko industrijo in na trg to partnerstvo prinaša sistem, ki ga do sedaj še ni bilo; povezan sistem navigacije in najnovejših tehnologij, ki ponuja optimalne užitke pri vožnji. Z Blue&Me - TomTom in Tom Tomovimi izdelki, ki so preprosti za uporabo in jih je moč posodabljati, Fiat odgovarja na povpraševanje potrošnikov po prilagodljivem in uporabniku prijaznem navigacijskem sistemu.

Blue&Me - TomTom bo na voljo z najnovejšimi rešitvami, ki so jih uporabili v napravah TomTom, kot je IQ RoutesTM za najhitrejše poti in natančne prihode. Novi sistem ima pridružen tudi Fiatov sistem "eco-Drive Info" , ki sproti posreduje podatke o slogu vožnje in daje uporabna navodila za okolju prijazno vožnjo (z manjšo porabo goriva z menjavo prestav in takim pritiskom na stopalko za plin, ki je optimalen za cesto, po kateri se pelje).

Lorenzo Sistino, izvršni direktor Fiat Automobiles: "Blue&Me-TomTom je popolnoma integrirani sistem, ki omogoča telefoniranje, navigacijo in informacije o vožnji na prijazen način preko barvnega zaslona na dotik."

"Navdušeni smo nad sodelovanjem s tako uglednim proizvajalcem avtomobilov in veselimo se tesnejšega bodočega sodelovanja" je izjavil Harold Goddin, izvršni direktor TomToma."To sodelovanje je pomemben korak za našo strategijo na področju avtomobilizma in zaenkrat še neprimerljiva s ponudbo v avtomobilski industriji. Do sedaj se še ni zgodilo, da bi novi avto ponudil tudi najnovejšo navigacijo z vsemi inovacijami, ki so na voljo".