O-STA

V Beogradu bo največji trgovski center Merkur na svetu

V četrtek, 15. oktobra, odpira Merkur v Beogradu svoj največji trgovski center. S skupaj več kot 28.000 kvadratnimi metri vseh pokritih površin v treh etažah je to že drugi Merkurjev center v srbskem glavnem mestu in obenem največja investicija podjetij Merkur Group v letu 2009.

Investicija v nov center in pripadajoče zemljišče znaša 25 milijonov evrov. Samo čistih notranjih prodajnih površin je v centru 11.200 kvadratnih metrov, skupaj z veliko garažo, skladišči in pomožnimi prostori pa vse pokrite površine v centru presegajo 28.000 kvadratnih metrov. V centru bo zaposlen 101 sodelavec, na razpis za delovna mesta pa se je prijavilo več kot 3.000 kandidatov. To je preseglo vsa naša pričakovanja in hkrati dokazalo velik interes za delo v Merkurju.

Samo iz Slovenije je za prvo polnjenje novega centra odpeljalo kar 72 vlačilcev z izdelki, kar posredno dokazuje izjemno število izdelkov, tudi številnih slovenskih, ki bodo razstavljeni v Beogradu.

Več o novem centru: http://www.merkur.eu/slo/novinarsko_sredisce0/sporocila_za_javnost/article/163/v_beogradu_bo_najvecji_trgovski_center_merkur_na_svetu/index.html?geoip=0&cHash=22d15cbbbb

Več informacij:

Rok Istenič, predstavnik za odnose z javnostmi
rok.istenic@merkur.si