O-STA

Fiat 500 naprodaj tudi v Braziliji

Fiat 500 je od začetka meseca oktobra naprodaj tudi v Braziliji. V tem obdobju bo vozilo lansirano tudi v Kolumbiji, Barbadosu in Panami; še pred koncem leta 2009 pa bo predstavljeno tudi na Jamajki. Pred tem je bilo vozilo naprodaj v Argentini, v Čilu, na Curaçau, v Kostariki, v Gvatemali, Mehiki, Peruju, Dominikanski republiki, Sain Martinu in Paragvaju.

Fiat 500 je v Braziliji na voljo z dvema paketoma opreme, Sport in Lounge, poganja pa ga motor 1.4 16 v 73,5 kW / 100 KM v kombinaciji s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom ali 5-stopenjskim robotiziranim menjalnikom Dualogic. Pogonski sklop in vzmetenje je bilo prilagojeno lokalnemu trgu: sistem vbrizga je bil prirejen za gorivo z 22% etanola, ki je na prodaj v Braziliji. Spremenjene so bile tudi nekatere komponente, ki so v stiku z omenjenim gorivom. Za Brazilske ceste je bilo prilagojeno tudi vzmetenje, z bolj prožnimi vzmetmi in amortizerji.

Fiat 500 za brazilski trg že ima prestižnih 5 zvezdic EuroNCAP in bo serijsko opremljen s sedmimi varnostnimi blazinami (dve sprednji, dve stranski, dve okenski in kolenska), ponujal pa bo tudi napredne sisteme za aktivno varnost: ABS z EBD, sofisticiran elektronski sistem nadzora stabilnosti ESP, sistem za preprečevanje zdrsa pogonskih koles ASR, Hill-Holder za pomoč pri speljevanju navkreber in elektrohidravlično pomoč pri zaviranju HBA.

Fiat 500 je pristna italijanska ikona, ki je osvojila srca voznikov in strokovne javnosti, kar potrjuje več kot 390.000 prejetih naročil po vsem svetu in več kot 40 mednarodnih nagrad.