O-STA

Ferrari napoveduje unikatno "one-off" različico vozila 599 GTB Fiorano China Limited Edition

Ferrari napoveduje edinstveno vozilo "one-off" 599 GTB Fiorano China Limited Edition, ki ga je oblikoval kitajski umetnik Lu Hao. Vozilo bo predmet dražbe 3. novembra v Pekingu na posebnem gala dogodku Ferrarija. Ekskluzivno vozilo prihaja iz serije posebej oblikovanih vozil 599 GTB Fiorano China Limited Edition.

Omejeno serijo China Limited Edition sestavlja manj kot ducat vozil, z dvema barvnima tonoma Rosso Fuoco, s srebrno streho in z značilnimi edinstvenimi kitajskimi oblikovalskimi detajli.

"One-off" model se predstavlja v najbolj ekskluzivni različici - izjemna končna obdelava karoserije črpa navdih iz porcelana Ge Kiln dinastije Song. Lu Hao je združil tradicionalne slogovne kitajske elemente s Ferrarijevim inovativnim slogom in tako ustvaril resnično izjemno vozilo z elegantnim vzorcem razpokanega porcelana, v katerem so jasno vidne razpoke, jedkane na različnih globinah.

Danes obstaja le nekaj sto primerkov porcelana Ge Kiln, ki so neprecenljive vrednosti. Vzorec razpokanega porcelana ima žadasto zelen sijaj in je pogosto uporabljen kot simbol pravega gospoda.

Lu Hao je eden najuspešnejših in najbolj vplivnih sodobnih kitajskih umetnikov. Svoja dela razstavlja v najpomembnejših muzejih in galerijah po vsem svetu, kot lastnik Ferrarija pa čuti tudi osebno globoko povezanost z blagovno znamko.

"599 China Limited Edition je resnična mojstrovina, ki združuje bogato kitajsko umetniško dediščino z italijanskim dizajnom," pravi Marco Mattiacci, CEO Ferrari Asia Pacific.

Izkupiček od prodaje bo namenjen skladu za pomoč mladim kitajskim študentom na področju avtomobilskega inženiringa.

Vse od ustanovitve leta 2004 podjetje Ferrari Maserati Cars International Trading - Shanghai Co. Ltd na Kitajskem organizira številne dobrodelne prireditve. Ferrari je doslej za lokalne dobrodelne organizacije zbral že več kot 500.000 EUR.