O-STA

Lancia Delta bo uradno vozilo svetovne slovesnosti ob 20-letnici padca berlinskega zidu

Lancia bo prevzela eno glavnih vlog v eni od najpomembnejših slovesnosti zadnjih let, s čimer znova potrjuje svojo zavezanost k spremljanju aktualnih družbenih vprašanj. Padec berlinskega zidu je za vedno spremenil zgodovino, danes pa predstavlja simbol boja pri podiranju najrazličnejših ovir - fizičnih in še posebej kulturnih.

Flota vozil Lancia Delta bo 9. novembra poskrbela za prevoz številnih gostov po ulicah nemškega glavnega mesta; vse do Brandenburških vrat, kjer bo potekala velika slovesnost. Lanciino sodelovanje je hkrati tudi ena od domin Festivala svobode, na katerega bo z interpretacijo tega zgodovinskega dogodka skozi svoje vrednote in identiteto Lancia vtisnila svoj DNA.

"Delta" je simbol za razliko, za tisti dodatni dejavnik, ki poganja vsako evolucijo, vsak napredek in zato je bila Lanciina limuzina vedno nosilka sporočil in dejanj, ki so kljubovali statusu quo. Primer sta oglaševalska kampanja z Richardom Gereom, ki je povečevala osveščenost javnosti o tibetanskem vprašanju ter vznemirljivih 30 sekund, predvajanih v začetku leta v poklon ter v podporo osvoboditvi Aung San Suu Kyi, nobelove nagrajenke za mir 1991. Slednji projekt je nastal ob 9. svetovnem vrhu Nobelovih nagrad za mir lanskega decembra v Parizu, letos pa bo projekt potekal v Berlinu, dan po slovesnosti ob dvajseti obletnici padca zidu.

10. Svetovni vrh Nobelovih nagrad za mir bo odprl svoja vrata 10. novembra. Glavna tema bo podiranje socialnih in kulturnih pregrad, ki jih še vedno najdemo po vsem svetu. Lancia bo glavni sponzor Vrha s floto vozil Lancia Delta, ki bodo imela to čast, da bodo spremljala Nobelove nagrajence na slavnostni dogodek.

Podrobnejše informacije najdete na www.lanciapress.com.