O-STA

'FERRARI 599 CHINA' na dražbi v Pekingu dosegel 1.2 mio evrov

3. november, Peking- Anonimni dražitelj iz Šanghaja je plačal 1.2 mio evrov (z dajatvami vred) za edinstveni Ferrari 599. Dražba je bila vrhunec gala večerje, ki jo je organiziral Ferrari v galeriji Red Gate (Rdeča vrata) v Pekingu. Lu Hao, prvi kitajski umetnik, ki je sodeloval s Ferrarijem, je za ta model izbral zunanjost, ki spominja na vzorec porcelana Ge Kiln iz dinastije Song. Dražba je bila namenjena izjemnim študentom in mladim učiteljem iz Univerze Tsinghua in njihovemu oddelku za avtomobilski inženiring za študij na univerzi Politecnica v Milanu in študentsko delo na sedežu Ferrarija.

Gala večerje so se udeležili lastniki in zbiratelji Ferrarija, ki so se jim pridružili CEO azijsko-pacifiškega področja Marco Mattiacci, sodobni umetnik Lu Hao, ugledni profesor iz univerze Tsingua Cen Zhangzhi in odposlanec iz milanske univerze Bruno Pizzigoni.

Na dražbi je bilo tudi nekaj predmetov Ferrarija, kot so čelada in model vozila, ki ju je podpisal Michael Schumacher, ki je isto dopoldne to vozilo predstavil mednarodni javnosti, kakor tudi kombinezon voznika F1, Giancarla Fisichella.

Inovativni videz tega edinstvenega modela s klasičnimi kitajskimi elementi je nemudoma vzbudil velik interes med gosti.

Vlaganje v mlade talente in raziskave nadaljuje vizijo Enza Ferrarija, je poudaril predsednik Ferrarija Luca di Montezemolo. Ferrari je bil že pred tem aktiven na področju dobrodelnosti, posvečene mladim.