O-STA

Novi Doblò Cargo, novost v vrhu ponudbe lahkih dostavnih vozil

Svetovna predstavitev

Prihodu novega Fiata Doblò se pridružuje tudi novi Doblò Cargo, ki je bil zasnovan tako, da po svoji zmogljivosti in funkcionalnosti, sodi v sam vrh svojega segmenta. V primerjavi s predhodnikom ima novi Doblò Cargo še bolj prostoren tovorni prostor: kvadraten, pravilne oblike in v celoti izkoriščen. Opremljen je z drsnimi stranskimi vrati ter velikimi zadnjimi vrati, ki olajšajo nakladanje in razkladanje. Zaradi svojih izjemnih lastnosti (dolžina tovornega prostora 2,2 m, širina znotraj med blatniki 1,23 m, prostornina od 3,4 to 4,2 m3, nosilnost od 750 do 1.000 kg, poraba goriva v kombiniranem ciklu 4,8 l/ 100 km in avtonomija 1.250 km pri agregatu 1.3 Multijet) novo vozilo zagotavlja dodatne koristi pri optimizaciji in zmanjševanju stroškov.

V paleti je 7 različnih tipov karoserij: s kratko in dolgo medosno razdaljo, s povišano streho, 5 sedežno kombinirano vozilo s kratko ali dolgo medosno razdaljo, ter še posebej zanimivi in popolnoma novi platformi (dolga in kratka), ki omogočata enostavno in poceni prilagoditev za najrazličnejše poslovne potrebe (hladilniki, fiksni in dvižni kesoni,...).

Novi model bo po posameznih trgih lansiran predvidoma od sredine januarja 2010 dalje, vozila pa bo v Italiji že mogoče naročiti od konca novembra, na drugih trgih pa od decembra dalje.