O-STA

Omejena serija GranTurismo S MC Sport Line

Modena, 30. november, 2009. Omejena serija Maserati GranTurismo S MC Sport Line v pastelni barvi z dodelavo videza ledu, je v priloženi fotografiji slikan pred futuristično zgradbo Yas Marina Circuit v Abu Dhabiju, kjer so ga tudi predstavili na posebnem dogodku, namenjenem le izbranim kupcem Maseratija na Bližnjem Vzhodu.

Serija, zasnovana z DNA Trizoba "MC Sport Line" združuje izkušnje z dirkališč dirkalnega oddelka Maserati Corse in njihov prispevek pri zasnovi funkcijskih komponent je neprecenljiv. Svet dirkanja je navdihoval Maseratijeve oblikovalce tudi pri izdelavi karoserije z znatno uporabo karbonskih vlaken.

Zgolj dvanajst tovrstnih GranTurismov bo narejenih v Modeni , vseh dvanajst za trg Bližnjega Vzhoda. Dvanajst pa je tudi doseženih naslovov svetovnih prvakov z MC12 v tekmovanjih FIA GT International Championship od leta 2005: 2 naslova konstruktorjev (2005 in 2007), 4 naslove voznikov (Bartels-Bertolini 2006, Thomas Biagi 2007, Bartels-Bertolini 2008 in 2009); 5 moštvenih naslovov (neprekinjeno od 2005 z Vitaphone Racing Teamom); 1 častni pokal 2007 z nazivom častnega voznika za Bena Aucotta.

Še več, dvanajst je tudi mest na Bližnjem Vzhodu, kjer so Maseratijevi prodajni saloni; vsako vozilo bo imelo tudi okrasno ploščico z imenom kraja, kamor je namenjen.

Omejena in oštevilčena serija Gran Turisma S MC Sport Line, ki bo v pastelni beli barvi Fuji z bisernim odtenkom., pa bo namenjena italijanskemu trgu. Le enajstim italijanskim kupcem se bo ponudila možnost, da bodo sedeli za volanom tega edinstvenega avtomobila.




Visokokakovostne slike na www.media.maserati.com