O-STA

Argeta Exclusive - Divjačinska pašteta

Meso divjadi, ki zagotovo sodi med najbolj izbrana živila, je v zadnjem obdobju zelo iskano, še posebno med zahtevnejšimi kupci in gurmani. Meso je okusno in zdravo, bogato s hranilnimi snovmi, z beljakovinami in rudninami, vsebuje pa manj maščob, ogljikovih hidratov in kalorij. Zaradi visokih vsebnosti omega-3 maščobnih kislin in zaradi izbranih gurmanskih užitkov, postaja divjačina znova vse bolj priljubljena. Primerna je za jedi nežnega ali pikantnega okusa, lahko pa je začinjena po mediteransko ali eksotično.

Največji uporabniki divjačine so bili romanski narodi že pred več kot dva tisoč leti nazaj. Kulinarično zvrst umetnosti so vzdrževali skozi tisočletja. Njihove pojedine niso bile sestavljene le iz ene vrste mesa, pač pa so uživali v skrbno pripravljenih številnih jedeh iz različnih divjih živali. Kot dokazujejo zapisani jedilniki je bila od takrat dalje divjačina čislana skozi dolgo obdobje srednjega veka na vseh evropskih dvorih ter v kuhinjah cerkvene in posvetne gospode. Tudi na našem območju so znani bogati jedilniki za več dni trajajoče pojedine in gostije na nekdanjih samostanih, kjer je imela raznovrstna divjačina pomemben ali celo prevladujoč delež.

Dandanes je marsikatero gostišče ali restavracija, kamor zahajajo najzahtevnejši gostje, pridobilo sloves ravno zaradi jedi iz divjačine. Gospodinje in gostinci vneto brskajo za starimi in že pozabljenimi recepti pri pripravi divjačine in kupujejo kuharske knjige drugih narodov, da bi se pred domačimi in tujimi gosti lahko postavljali z jedmi, ki jim daleč naokoli ni para.

Priznana in uveljavljena blagovna znamka Argeta je z namenom, da vsem zvestim potrošnikom priljubljenih paštet in ljubiteljem divjačine omogoči okusiti to gurmansko specialiteto, pripravila omejeno količino divjačinske paštete. Osnovna surovina je jelenje meso kateremu smo dodali še sveže začimbe. Tako je nastala prava lovska specialiteta, ki se je ne boste sramovali vključiti na jedilnike ob bližajočih prazničnih dnevih. Ne samo vi, tudi vaši ljubljeni bodo navdušeni nad prefinjenim okusom naše zadnje letošnje novosti na trgu delikatesnih namazov Argeta.

Obilo kulinaričnih užitkov vam ob koncu leta želi vaša Argeta!