O-STA

Gorenjska banka generalni pokrovitelj Plavalnega kluba Radovljica

NA DRŽAVNO PRVENSTVO Z NOVIM IMENOM IN NOVIM GENERALNIM POKROVITELJEM

Kranj, 26. januarja - Radovljiški plavalni klub v leto 2010 vstopa z novim generalnim sponzorjem in z novim imenom. Mesto prvega med sponzorji je namreč prevzela Gorenjska banka, kar pomeni, da bo 30 plavalk in plavalcev na državnem prvenstvu v Celju že nastopilo v imenu Plavalnega kluba Gorenjska banka Radovljica. "Prav z dobrimi rezultati, na katere računamo v Celju, bomo najprimerneje obeležili začetek sodelovanja", je ob podpisu sponzorske pogodbe optimističen Ciril Globočnik, športni direktor radovljiških plavalcev.

Plavalni klub Gorenjska banka namreč računa, da bo na državnem prvenstvu v kratkih bazenih, ki bo med 28. in 31. januarjem v Celju, tako kot v preteklih letih dosegel dobre uvrstitve. "Nastopilo bo trideset naših plavalcev in plavalk, med njimi tudi trije udeleženci olimpijskih iger, to so Anja Klinar, Teja Zupan in Luka Turk. Visoke uvrstitve lahko pričakujemo tudi od preostalih naših reprezentantov Nine Cesar, Roberta Žbogarja, Roberta Vovka ter Neje in Špela Škufca", pravi Globočnik, ki se nadeja, da bodo radovljiški reprezentanti s Saro Isaković na čelu pomembno vlogo odigrali tudi na letošnjem evropskem prvenstvu avgusta v Budimpešti in na svetovnem prvenstvu v kratkih bazenih novembra v Dubaju.

Pretežni del energije in naporov, hkrati s tem pa tudi ambicij Plavalnega kluba Gorenjska banka, pa je usmerjen v priprave na poletne olimpijske igre v Londonu leta 2012. Vse do takrat namerava kot generalni sponzor za klubom stati tudi Gorenjska banka. "Ne bi bilo prav, da bi Gorenjska in Slovenija v recesiji izgubili tudi potencial radovljiškega plavalnega kluba, ki že dobro desetletje dokazuje, da je sposoben vrhunskih rezultatov. Verjamemo v ambicije, s katerimi se pripravljajo na olimpijske igre in pri tem smo jim pripravljeni stati ob strani", je odločen predsednik uprave Gorenjske banke Gorazd Trček in dodaja, da sta banka in klub hitro našla skupni jezik. "Radovljiški plavalci in njihovi navijači nas imajo dejansko za svojo banko, kar pri nas znamo ceniti. In ni nepomembno, da bodo koristi sponzorskega sodelovanja v obliki ugodnosti pri storitvah, ki jih na radovljiškem športnem objektu zagotavlja klub, deležni tudi naši komitenti. Nasploh smo skupaj s klubom postavili model sponzorskega sodelovanja, ki bo marsikomu lahko za zgled".

Plavalni klub Gorenjska banka Radovljica je ob tej priložnosti osvežil tudi svojo celostno podobo. Nov logotip kluba ter njegovo pojavnost na različnih materialih, opremi in objektih sta partnerja pripravila skupaj, saj se oba jasno zavedata, da je tudi enotna zunanja podoba športnikov ter objektov pomembna pri upravljanju ugleda blagovnih znamk. Nov izgled radovljiških plavalcev bo predvidoma mogoče opaziti že na državnem prvenstvu v Celju.

Dodatne informacije: - Bojan Likar, Služba marketinga in odnosov z javnostmi, tel.: 04 2084 239,

e-pošta: bojan.likar@gbkr.si

- Ciril Globočnik, Plavalni klub Radovljica, gsm: 041744 205

e-pošta: ciril.globocnik@plavalniklub-radovljica.si

Fotografije: (avtor Matic Zorman)

Gorazd Trček (levo) in Ciril Globočnik (desno)