O-STA

Mercatorjev petnajsti center v Kamniku

Drugi nakupovalni center na Gorenjskem bo odprt v ponedeljek, 3. decembra - Naložba vredna 1,4 milijarde tolarjev - 23 prodajaln in lokalov na 7.200 kvadratnih metrih površin

Mercator Center Kamnik se nahaja v spodnjem in zgornjem pritličju poslovno stanovanjskega objekta na Ljubljanski cesti. Gradnja je trajala deset mesecev, Mercatorjeva naložba pa je stala okoli 1,4 milijarde tolarjev.

23 prodajaln in lokalov se razteza na površini 7.200 kvadratnih metrov. Mercatorjeva ponudba bo v 7 prodajalnah: hipermarket, tehnična trgovina, športna prodajalna Intersport, prodajalna kozmetike, tekstilna prodajalna Modiana, cvetličarna, Santana bar.

Hipermarket Mercator bo v spodnjem pritličju na 3.400 kvadratnih metrih površin z raznovrstno ponudbo živilskega blaga, svežih izdelkov, delikates ter velikega izbora sadja in zelenjave, drugih izdelkov za dnevno oskrbo gospodinjstev ter tehničnih in tekstilnih izdelkov, skupaj dobrih 18.000 izdelkov. Posebnost hipermarketa bo mesnica in lastna pekarna z bogatim izborom svežega kruha in peciva. V ponudbo bo vključenih tudi 233 izdelkov Mercatorjeve trgovske znamke in 206 izdelkov s trajno nizko ceno, izdelki Slovenske košarice, izdelki v akciji Mercatorjeva cena dneva in veliko drugih izdelkov po akcijskih cenah za hipermarkete.

V zgornjem pritličju bo nadaljnjih 22 trgovskih in storitvenih lokalov. 16 lokalov bo v najemu za dejavnosti, ki dopolnjujejo Mercatorjevo ponudbo, in sicer prodajalne obutve, oblačil za mlade, oblačil za otroke, športnih oblačil, igrač, prodajalna vse za male živali, frizer, nogavičar, optika, gostinski lokal, papirnica in knjigarna, čistilnica, zlatarna, fotomaterial, picerija.

Med obema etažama centra je urejena povezava s tekočimi stopnicami in dvigalom, na voljo pa so tudi vhodi od zunaj, iz Steletove ulice in Ljubljanske ceste. Ob centru bo kupcem na voljo 252 brezplačnih parkirnih mest. V nakupovalnem centru bo zaposlenih 114 ljudi, od tega 50 v Mercatorjevem hipermarketu, ki bodo poskrbeli, da bodo prišli do izraza Mercatorjeva kakovostna in celovita ponudba, konkurenčne cene, prijazno nakupovalno okolje in njihova strokovna usposobljenost.

Mercator Center Kamnik bo odprt vse dni v tednu od 8. do 20. ure, ob nedeljah pa od 8. do 12. ure s tem, da bodo imele decembrske nedelje podaljšan obratovalni čas do 14. ure. Kupci bodo cel december lahko nakupovali po prazničnih cenah in poskušali nove dobrote različnih proizvajalcev. Tradicionalni decembrski dogodki bodo popestreni z različnimi prireditvami, nagradnimi igrami, v katerih bodo sodelovali obiskovalci, obiski Božička in nastopi znanih glasbenikov.

Mercator bo ob otvoritvi nakupovalnega centra v Kamniku tamkajšnji Osnovni šoli 27. julij s programom za učence s posebnimi potrebami podaril ček v vrednosti 200.000 tolarjev, Mestni godbi Kamnik ček za 100.000 tolarjev, Odbojkarskemu klubu Calcit Kamnik pa ček v višini 200.000 tolarjev.