O-STA

CPM je rešitev za obvladovanje hitre rasti v skupini UniCredit

Vodilno podjetje za analitiko je analiziralo Tagetik in skupino UniCredit glede dolgoletnega projekta Corporate Performance Management

Lucca (Italija). 4. marec 2010 - Tagetik, vodilni svetovni ponudnik programskih rešitev za upravljanje poslovanja (Corporate Performance Management -CPM) in finančno upravljanje, je v torek na svoji spletni strani objavil rezultate Gartner raziskave: "Študija primera: CPM je rešitev za obvladovanje hitre rasti v skupini UniCredit.

Skupina UniCredit je implementirala rešitev Tagetik 3.0 za poenotenje procesov CPM: zbiranje podatkov in konsolidacijo relativnega poročanja znotraj skupine, poročanje vodstvu in zakonsko poročanje, priprava planov in proračunov, napovedovanje poslovanja, nadzorne plošče za vodstvo, finančno poročanje ter skupino ključnih kazalnikov uspešnosti (KPI).

Leta 2003 je podjetje izbralo rešitev Tagetik 3.0 za upravljanje in nadzor nad financami znotraj skupine. V zadnjih osmih letih, je skupina UniCredit na osnovi dolgoročne, dobro dokumentirane strategije upravljanja postopoma uvedla 10 uspešnih projektov v treh fazah. Danes, več kot 3.000 uporabnikov po celem svetu sodeluje v procesu finančne in regulativne konsolidacije znotraj skupine. Rešitev vključuje okoli 500 konsolidiranih družb (70% v celoti konsolidirane), več kot 6.000 finančnih kontov in več kot 10 dodatnih uporabniško definiranih dimenzij.

"Nekatere izmed najmočnejših in najbolj vizionarnih bank in finančnih institucij, kot je skupina UniCredit, zelo uspešno uporabljajo rešitev Tagetik 3.0, saj je rešitev uporabniku prijazna, prinaša hitre rezultate in jo je enostavno vzdrževati brez dragih zunanjih svetovalcev ali IT strokovnjakov. "pojasnjuje Manuel Vellutini, Chief Operating Officer iz podjetja Tagetik. "Zaradi velikosti skupine se je UniCredit odločil za uvajanje modularnega CPM, in si s tem zagotovil kratke roke uvajanja, hitre rezultate, zelo zmanjšal ročno delo in s tem močno povečal zadovoljstvo uporabnikov. Rešitev temelji na spletnem vmesniku in zagotavlja konsistentne informacije, transparentno revizijsko sled in dobro dokumentiran delovni proces ter s tem močno poenostavlja tako uvajanje kot tud vzdrževanje sistema znotraj skupine.

Celotno poročilo raziskave je na voljo neposredno na Gartner strani ali preko posebne spletne strani podjetja Tagetik: http://www.tagetik.com/downloads/case-studies/cs-unicredit-gartner

O podjetju Tagetik

Tagetik zagotavlja enotno programsko rešitev za podporo upravljanje poslovanja (CPM) in finančno upravljanje in jo razširja s poslovno Inteligenco (Business Intelligence), skupinskim delom in komunikacijo. Rešitev Tagetik 3.0 ustvarja vrednost za stranke stranke z enostavnostjo s katero obvladuje zapletene poslovne procese za finančne direktorje (CFO) in direktorje informatike (CIO): priprava planov in proračunov, napovedovanje poslovanja, konsolidacijo in poročanje, finančno upravljanje, strategije upravljanja, model donosnosti, analiza obratnih sredstev in skladnost/zahteve panoge. Tagetik 3.0 je rešitev za prenos strategije v operativo, upravljanje in nadzor nad splošno učinkovitostjo določene poslovne transakcije in izboljšuje odločanje v celotni organizaciji, medtem ko doseže hitrejši ROI in nižje skupne stroške lastništva (TCO).

Za več informacij o podjetju Tagetik obiščite: www.tagetik.com.

CRMT je ekskluizvni distributer za prodajo in implementacijo programske opreme Tagetik za Adriatic področje. Za dodatne informacije nam pišite na: info@crmt.com ali pa obiščite www.crmt.com.