O-STA

Tagetik na uporabniški konferenci 2011 predstavlja novo programsko platformo TAGETIK 4.0

Več kot 500 udeležencev iz vseh koncev sveta se bo na dvodnevni uporabniški konferenci seznanilo z dosežki in prihodnjim razvojem podjetja Tagetik.

Lucca (Italija) - 29. september 2011 - Tagetik, globalni ponudnik programske opreme za celovito upravljanje poslovanja (Corporate Performance Management - CPM), upravljanje tveganj in skladnosti ter poslovno obveščanje, je danes otvoril "Tagetik in Touch", svojo peto mednarodno uporabniško konferenco v toskanskemu mestecu Lucca v Italiji (www.tagetik.com/conference-2011). Tagetik je danes sprejel 500 strank, analitikov, partnerjev in strokovnjakov, s katerimi bo proslavil najnovejše dosežke pri pripravi fleksibilne, učinkovite rešitve na finančnem področju. Eden izmed vrhuncev dvodnevnega dogodka je uradna predstavitev Tagetika 4.0. Konference so se udeležili tudi predstavniki podjetja CRMT d. o. o., ki je distributer programske opreme Tagetik za Adriatik regijo.

Na prvi dan konference sta glavni izvršni direktor Manuell Vellutini in direktor za razvoj Marco Pierallini v otvoritvenem govoru predstavila pregled ključnih mejnikov za Tagetik v preteklem letu in obete za naprej. Poudarila sta specializiran prodajni pristop ter nenehno osredotočanje na inovacije produktov, zadovoljstvo strank in partnersko sodelovanje, ki so ključni dejavniki uspeha.

"Naše podjetje je v zadnjih letih hitro in uspešno prodrlo na trg programske opreme za celovito upravljanje poslovanja in poslovno obveščanje", razlaga Vellutini. "Naš odločen in specializiran prodajni pristop sta glavna razloga, zakaj zmagujemo v nasprotju z največjimi globalnimi ponudniki. Tagetik je znotraj Gartnerjevega magičnega kvadranta rešitev za celovito upravljanje poslovanja (angl. Magic Quadrant for Corporate Performance Management) pozicioniran med pet najboljših na svetu. Raziskave trga kažejo, da smo svoj položaj iz leta v leto izboljševali zaradi dokazanih izkušenj pri uvajanju inovacij in izvedbi, zaradi zadovoljstva strank in osredotočenja na odličnost finančnih procesov."

"Tagetik je oboje, globalen in "butičen", saj zagotavlja celovito rešitev za upravljanje poslovanja in ne številnih rešitev, kot jih predstavljajo druga podjetja na trgu", dodaja Vellutini. "Naše široko in poglobljeno znanje s področja financ se izteka v našo tehnologijo, ta pa zagotavlja poenoteno platformo, ki poenostavlja in racionalizira poslovne procese. Verjamemo, da to počnemo bolje kot kdorkoli drug, in veseli smo, da je nas trud Microsoft nagradil z naslovom 2011 Microsoft ISV/Software Line of Business Partner of the Year."

"Poleg raziskovanja novih funkcionalnosti Tagetika 4.0, se bodo udeleženci konference seznanili s prihodnjim razvojem", razlaga Marco Pierallini. "Tagetik pripravlja nove in zanimive funkcije na področju mobilnega poslovnega obveščanja (angl. Mobile BI) in računalništva v oblaku. Sekcija z naslovom "Prihodnost poslovnega obveščanja in Tagetik 4.0: Mobilni BI z Roambi in SQL Server Denali, bo med drugim vključevala predstavitev novih tehnologij in načrtov za njihovo integracijo s Tagetikom 4.0. V času konference bomo predstavili tudi študije primerov podjetij, ki uporabljajo Tagetik za celovito upravljanje poslovanja in poslovno obveščanje."

Pierluigi Pierallini, predsednik uprave na Tagetiku dodaja: "Da bi ustvarili še več dialoga med našimi udeleženci, smo letos nekoliko preoblikovali program letne konference." Oba dneva se lahko udeleženci udeležijo petih različnih sekcij:

· Operativno strateško planiranje in napovedovanje

· Priprava zaključnih poročil, konsolidacija in planiranje

· Poslovno obveščanje in analiza dobičkonosnosti

· Izzivi za vodstvo

· Finančne storitve (industrijski izzivi in rešitve)

Tagetikove stranke si bodo med seboj izmenjale izkušnje in najboljše prakse ter predstavile študije primerov. Med drugimi bodo študije primerov predstavili Keller Group, Platinum Administrative Services, KAR Auction Services, Talanx AG, Vinson & Elkins, Crif, ISAB, Dyckerhoff AG, Bolton Group, Oetker Group, Propex in Lombardini Group. Uporabniki bodo lahko pregledali najnovejše funkcije Tagetika 4.0 in se v enournih delavnicah pogovorili s produktnimi strokovnjaki.

Poleg tega se bodo udeleženci lahko povezali s partnerji in sponzorji konference. Med temi lahko naštejemo Accenture, KPMG, PricewaterhouseCoopers, Microsoft, Roambi, Excent, Twinergy, Aeonvis, Age Consulting, Altea, Blue Sof Consulting, Reply, ANDAF, Data Manager, Executive.it in ZeroUno.

Drugi vrhunci letošnje konference vključujejo prezentacije Gartnerjevih analitikov in industrijskih strokovnjakov iz Microsofta:

· 'Using Disclosure Management Solutions to Automate The Last Mile of Finance'

John Van Decker - podpredsednik za raziskave, Gartner

· 'The New Era of BI: as Microsoft is Innovating through Self-Service BI'

Luca Venturelli, Microsoft Italy

· 'The Evolving Importance of CPM in a BI, Analytics and PM Strategy'

John Van Decker - podpredsednik za raziskave, Gartner

· 'How Can CPM Help Organizations Better Understand the Drivers of Cost and Profitability?'

Neil Chandler - direktor za raziskave, Gartner

· 'Optimize Your Business for the Digital Data Explosion Era Using Microsoft Technologies'

Persio Afonso - vodja marketinga, SQL Server Product Group, Microsoft Corporation

Drugi dan bo namenjen razpravam o poslovnem obveščanju in upravljanju poslovanja v jedru finance, ki ga bo moderiral Neil Chandler, vodja raziskav na Gartnerju.


Prezentacije letošnje konference bodo objavljene na spletni strani www.tagetik.com/events-news/virtual-conference v sredini novembra.

O podjetju CRMT d. o. o.

CRMT d. o. o. je vodilna svetovalna hiša, specializirana za uvajanje sistemov za upravljanje poslovanja (CPM), sistemov planiranja, poslovne inteligence (BI), podatkovnega rudarjenja, podatkovnih skladišč (DW), integracije podatkov in upravljanja matičnih podatkov (MDM) ter izobraževanja na vseh področjih.

Zagotavlja storitve celotnega razvojnega kroga od analize, zasnove, načrtovanja, implementacije, izobraževanja in projektnega vodenja, kot tudi projektno in poprojektno podporo. Prednost CRMT d. o. o. izhaja iz širokega in poglobljenega znanja ter kompetenc njihovih strokovnjakov, ki zagotavljajo strankam najnaprednejše, zanesljive in konsistentne rezultate na vsakem projektu v predvidenih rokih in znotraj proračuna.

CRMT je ekskluizvni distributer programske opreme Tagetik za Adriatic področje.

Več: www.crmt.com

O podjetju Tagetik

Tagetik zagotavlja enotno programsko opremo za celovito upravljanje poslovanja, tveganje in skladnost ter CDM s specializiranimi orodji poslovne inteligence za optimizacijo sodelovanja in komuniciranja.

Tagetik 4.0 ustvarja vrednost s poenostavljanjem kompleksnih procesov za direktorje financ in informatike: operativno strateško planiranje in napovedovanje, denarni tok, planiranje, zakonska in upravljalska konsolidacija, finančno zaključevanje in hitro zaključevanje analize dobičkonosnosti, priprava zaključnih poročil, regulatorno poročanje. Tagetik 4.0 je rešitev, ki strategijo prevede v operacijo, upravlja in nadzoruje celotno poslovanje, izboljša proces odločevanja preko celotne organizacije in poveča donosnost naložb.

Tagetik deluje v 20 državah in je tesen Microsoftov partner. Ima približno 400 različnih strank po celem svetu.

Tagetik ima naziv Microsoft Gold Independent Software Vendor (ISV).

Več na: www.tagetik.com

Kontakt na Tagetiku:

Elisabetta Pierallini

Luca Pieretti

press@tagetik.com

+39 0583 96811

Kontakt na CRMT d. o. o. :

Nives Nadoh

040 437 127

nives.nadoh@crmt.com