O-STA

Tagetik je vključen v poročilo "Market Share Analysis: CPM Suites, Worldwide, 2010"


Poročilo analizira stopnjo rasti prihodkov in tržni delež na trgu programske opreme za celovito upravnjanje poslovanja (corporate performance management - CPM) v 2010


Lucca (Italija). 16. junij 2011 - Tagetik, globalni ponudnik programske opreme za celovito upravljanje poslovanja (angl. Corporate Performance Management - CPM), finančno upravljanje in poslovno inteligenco, je danes objavil novico, da ga je Gartner (www.gartner.com) v poročilu "Market Share Analysis: CPM Suites, Worldwide, 2010" 1 uvrstil med opazne prodajalce (angl. Notable Vendor).

To poročilo analizira stopnjo rasti prihodkov in tržni delež na trgu programske opreme za celovito upravnjanje poslovanja (CPM). Rast na področju programske opreme za CPM je bila v letu 2009 samo 3 %, v 2012 pa se je rast povečala za 12,3 %, kar je veliko več kot rast na področju splošne poslovne programske opreme.

Manuel Vellutini, glavni izvršni direktor na Tagetiku, analizira rezultate in pravi: "Tagetik je izkusil 17,2% rast v 2010 (+4,4 % v primerjavi s povprečjem na trgu in +11,7 % v primerjavi z rastjo v 2009), in je uvrščen na 3. mesto med petimi najboljšimi prodajalci, ki so bili vključeni v raziskavo. Prehitela sta ga SAP in Oracle, za njim pa so se uvrstil IBM (v primerjavi s Tagetikim je IBM-ova rast za 3.8 % nižja), Infor in SAS Institute."

"To rast so jasno pokazale naše največje mednarodne operacije (v Severni Ameriki, VB in Franciji), ki so pokazale rezultate prodaje s pridobitvijo strnk kot so SNCF, francoske železnice, Keller Group, Bobrick Washroom Equipment, Vestey Group, Vinson & Elkins, Grand Marnier, Propex Operating Company itd.", nadaljuje Vellutini. "Do decembra 2010 smo dosegli 65 novih strank na mednarodnem trgu (42 v 2009).

"Tudi partnerstvo z Microsoftom, s katerim smo skupaj ustvarili 'Tagetik 3.0 Enabled by Microsoft® SharePoint® Server 2010', programsko rešitev, ki hitro in uspešno raste, nam je odprlo številne priložnosti", je zaključil Vellutini.

Zgoraj omenjeno poročilo najdete na spodnji povezavi:

www.gartner.com


Gartner "Market Share Analysis: CPM Suites, Worldwide, 2010" by Dan Sommer, Neil Chandler, 13 May 2011




O podjetju CRMT d. o. o.

CRMT d. o. o. je vodilna svetovalna hiša, specializirana za uvajanje sistemov za upravljanje poslovanja (CPM), sistemov planiranja, poslovne inteligence (BI), podatkovnega rudarjenja, podatkovnih skladišč (DW), integracije podatkov in upravljanja matičnih podatkov (MDM) ter izobraževanja na vseh področjih.

Zagotavlja storitve celotnega razvojnega kroga od analize, zasnove, načrtovanja, implementacije, izobraževanja in projektnega vodenja, kot tudi projektno in poprojektno podporo. Prednost CRMT d. o. o. izhaja iz širokega in poglobljenega znanja ter kompetenc njihovih strokovnjakov, ki zagotavljajo strankam najnaprednejše, zanesljive in konsistentne rezultate na vsakem projektu v predvidenih rokih in znotraj proračuna.

CRMT je ekskluizvni distributer programske opreme Tagetik za Adriatic področje.

Več: www.crmt.com

O podjetju Tagetik

Tagetik zagotavlja enotno programsko opremo za celovito upravljanje poslovanja, tveganje in skladnost ter CDM s specializiranimi orodji poslovne inteligence za optimizacijo sodelovanja in komuniciranja.

Vrednost Tagetika 3.0 je predvsem v poenostavljanju poslovnih procesov (finančnega planiranja, napovedovanja, načrtovanja denarnega toka, konsolidacije, analiz profitabilnosti, CDM itd.) za finančne direktorje in direktorje informatike. Tagetik 3.0 je rešitev, ki prevede strategijo v operacijo, upravlja in kontrolira poslovanje vse do poslovnih transakcij ter izboljša odločevanje preko celotne organizacije, hkrati pa dosega hitrejšo donosnost naložb.Tagetik deluje v 18 državah in je zlat Microsoftov partner.

Več: www.tagetik.com

Kontakti:

press@tagetik.com (Tagetik, Italija)

Nives.Nadoh@crmt.com (CRMT d. o. o., Slovenija)