O-STA

Prihodnje leto krajši MOS

Na Celjskem sejmu so se odločili, da bo prihodnje leto njihova največja prireditev- Mednarodni obrtni sejem- krajša za dva dni, in sicer bo trajala od srede, 11. do vključno srede, 18. septembra. K takšni odločitvi so jih spodbudile vse glasnejše želje razstavljalcev in poslovnih obiskovalcev. Sejem postaja vse bolj poslovni, zato poslovnegmu urniku prilagaja tudi čas in dneve trajanja.

Organizatorji najuspešnejše sejemske prireditve v slovenskem prostoru, Mednarodnega obrtnega sejma v Celju so se za takšno potezo odločili na osnovi mnenj in želja razstavljalcev, da bi trajanje tega sejma bolje uskladili s poslovnim urnikom podjetij, ki na sejmu nastopajo in tistih , ki jih obiskujejo. Kar seveda pomeni, da so za mnoge razstavljalce dnevi čez vikend pravzaprav poslovno zelo šibki. Novi termin, ki začetek sejma pomakne na sredo in vsebuje le en vikend, ki je bolj namenjen široki javnosti, tako pomeni uskladitev s poslovnim urnikom podjetij. Hkrati pa trajanje Mednarodnega sejma usklajuje s tovrstno prakso na drugih sejemskih prireditvah v Evropi in drugod po svetu.

Sicer tudi po letošnjih rezultatih Mednarodni obrtni sejem ostaja najbolj obiskana sejemska prireditev v Sloveniji, ki ji kljub siceršnjemu trendu upadanja obiska, obisk še nekoliko narašča. Letos je dosegel številko 207.000. Da gre za resnično bogat poslovni dogodek, priča tudi okrog 120 spremljajočih prireditev, čedalje večji interes za razstavljanje in obisk iz republik nekdanje Jugoslavije ter organiziran nastop nekaterih drugih sosednjih držav (Avstrija, Italija, Madžarska..) ter čedalje vidnejšo vlogo soorganizatorjev (OZS, GZS, Ministrstvo za gospodarstvo, PCMG…).

To svoje poslanstvo bo uresničeval tudi jubilejni, 35. MOS, ki bo drugo leto tudi časovno usklajen s poslovnim urnikom razstavljalcev.