O-STA

Lancia je uradni pokrovitelj in uradni prevoznik svetovnega prvenstva v umetnostnem drsanju v Torinu

Torino se je ponovno prelevil v prestolnico umetnostnega drsanja, saj bo do 28. marca prizorišče svetovnega prvenstva v umetnostnem drsanju "Turin 2010 ISU World Figure Skating Championships". Športnega dogodka v dvorani Palavela, se udeležuje tudi Lancia, kot uradni pokrovitelj in uradni prevoznik. Lancia je ponovno podprla športno disciplino, s katero si deli temeljni značilnosti: eleganco in temperament.

Dogodek v Torinu je stoti po vrsti v organizaciji Mednarodne drsalne zveze ISU. Udeležilo se ga bo 25 športnikov iz 50 držav, 300 novinarjev in 50.000 gledalcev, poleg tega pa bo preko malih zaslonov prvenstvo spremljalo več kot 300 milijonov gledalcev. Med zvezdami otvoritvene slovesnosti je bila tudi izjemna Lancia Aurelia B20 GT 1953.

Za prevoz delegatov in članov organizacijskega odbora, ki mu predseduje Lavinia Borromeo Elkann so na voljo vozila Lancia Musa, Delta in Phedra. Italijanska umetnostna drsalka Carolina Kostner, prejemnica zlate medalje na nedavnem evropskem prvenstvu v Talinu in Lanciina ambasadorka, pa bo imela na voljo svojo Lancio Ypsilon ELLE, iz posebne omejene serije. Prvotna različica je plod sodelovanja Lancie in blagovne znamke ELLE, ki predstavlja ženskost in sodobnost, ter za vsako sezono ustvari širok izbor ženskih oblačil in dodatkov ter narekuje trende.

Svetovno prvenstvo 2010 je eden od športnih dogodkov, ki jih sponzorira Lancia, saj umetnostno drsanje v svojem bistvu izraža Lanciine vrednote. Iz tega skupnega imenovalca je nastal projekt "Lancia Ice", s katerim Lancia podpira ekipi umetnostnih drsalk in drsalcev ter najpomembnejše dogodke na ledu v Italiji v zadnjih letih: "Christmas Gala" konec leta 2006, "Kings on Ice 2007" na katerem je blestel tudi Evgeni Plushenko, "Lancia Lovers on Ice 2007" v Catanii, "San Valentino Galà Lancia Ice 2008" v Torinu ter tri zaporedne dogodke "Golden Skate Awards" (2007, 2008 in 2009).