O-STA

Fiat Punto Evo. Vozite evolucijo.

Novi Fiat Punto Evo, naslednik Grande Punta, bo zadovoljil voznike, ki dajejo prednost novim tehnologijam, užitkom v vožnji in okoljski tematiki.

Tehnološka odličnost Punta Evo se odraža predvsem v široki in razvejani paleti motorjev Euro 5, ki so serijsko opremljeni s sistemom Start&Stop™ in hkrati tudi s sistemom GSI (gear shift indicator), ki vozniku s prikazom simbola svetuje ekološko sprejemljivejšo vožnjo.

Med motorji Euro 5 izstopata 1.3 Multijet 16v drugega rodu in 1.4 Multiair z revolucionarno tehnologijo. V primerjavi z običajnimi bencinskimi motorji z enako delovno prostornino razvijejo motorji Multiair večjo moč (do 10 %) in navor (do 15 %), pri tem pa porabijo občutno manj goriva (do 10 %); manjši je izpust CO2 (do 10 %), manj je tudi trdih delcev (do 40 %) in NOx (do 60 %).

Tudi novi rod dizelskih motorjev Multijet 16v se ponaša z natančnejšim nadzorom zgorevanja, kar prinaša prednosti pri manjši porabi goriva in izpustih, boljših voznih lastnostih, manjšemu hrupu in tresljajih.

Notranjost novega modela je zasnovana popolnoma na novo in z vrhunski materiali, več je tudi odlagalnih predalov, številke pri merilnikih hitrosti in vrtljajev so večje, na novo je oblikovana zaščita pred soncem. Na sovoznikovi strani je vgrajeno svetilo (ambient light), ki med nočno vožnjo ustvarja zelo prijeten učinek difuzne svetlobe. Sedeži so izdelani iz inovativnih materialov in imajo izboljšano ergonomijo.

V notranjosti Punta Evo se prvič predstavlja tudi novi sistem za informiranje, zabavo in navigacijo Blue&Me-TomTom. Na voljo sta tudi Blue&Me™ (za prostoročno telefoniranje prek vmesnika Bluetooth® , z vhodom USB, s predvajalnikom MP3 in bralnikom kratkih sporočil SMS) in Blue&Me Nav, z novimi funkcijami navigacijske naprave po resnično konkurenčni ceni.

Vozniki Punta Evo bodo lahko uporabljali tudi eco:Drive, ki omogoča analizo sloga vožnje ter vozniku pomaga zmanjšati porabo goriva in s tem tudi izpuste.

Punto Evo postavlja tudi nove standarde na področju varnosti, saj je lahko opremljen s sedmimi varnostnimi blazinami. Je med redkimi avtomobili v svojem razredu, pri katerih je serijsko pri vseh ravneh opreme vgrajena varnostna blazina za zaščito voznikovih kolen.

Fiat Punto Evo je na voljo s petimi nivoji opreme: active, dynamic, fun, emotion in sport.