O-STA

Vabilo na XIV. Mednarodno konferenco IOSTE - Sociokulturne in človeške vrednote v naravoslovju in tehniki

Od 13. do 18. junija 2010 bo na Bledu potekala XIV. mednarodna konferenca IOSTE 2010 z naslovom "Sociokulturne in človeške vrednote v naravoslovju in tehniki". Konferenco vsaki dve leti organizira Mednarodna organizacija za vzgojo in izobraževanje na področju naravoslovja in tehnike (IOSTE - International Organization for Science and Technology Education). To je priložnost za predstavitev izsledkov raziskav, mednarodno izmenjavo in diseminacijo novosti, idej ter primerov dobrih praks na področju izobraževanja naravoslovja in tehnike.

IOSTE - Mednarodna organizacija za vzgojo in izobraževanje na področju naravoslovja in tehnike (International Organization for Science and Technology Education - IOSTE) spodbuja zanimanje za naravoslovje in tehniko, da bi postala del osnovne izobrazbe vsakega posameznika in posameznice širom sveta, ter zagotavlja izmenjavo znanja z omenjenega področja in spodbuja razprave s področja izobraževanja v naravoslovju in tehniki. Prav tako organizacija IOSTE zagovarja in spodbuja etično uporabo naravoslovnega in tehniškega znanja, ki prispeva h krepitvi miru.

Glavne teme konference, v skladu s katerimi bodo sodelujoči predstavili svoja dognanja, so:
1. Raznolikost v vzgoji in izobraževanju na področju naravoslovja in tehnike

2. Problematika učnih načrtov naravoslovja in tehnike

3. Enake možnosti spolov v znanosti

4. Vzgoja in izobraževanje za trajnostni razvoj

5. Vprašanja metodologije in interdisciplinarnosti na področju naravoslovja in tehnike

V okviru konference IOSTE 2010 bo posebej oblikovana tudi Sekcija za slovenske učitelje s področja naravoslovja in tehnike, kjer bodo imeli učitelji priložnost za predstavitev svojega dela in rezultatov, do katerih prihajajo ob raziskovanju lastne prakse ter za izmenjavo mnenj in izkušenj.

XIV. konferenco IOSTE organizira Univerza v Ljubljani v sodelovanju z Inovacijsko-razvojnim inštitutom Univerze v Ljubljani (IRI UL), Zavodom Republike Slovenije za šolstvo in Mednarodno organizacijo za vzgojo in izobraževanje na področju naravoslovja in tehnike (IOSTE).

Kotizacija in prijave:

do 10.5.2010: 250 EUR

Pozna prijava: 325 EUR

Slovenska sekcija: 50 EUR

http://www.ioste14.org/registration/

Dodatne informacije:

dr. Slavko Dolinšek, predsednik organizacijskega odbora

T: + 386 1 241 85 97

E: conference@iri.uni-lj.si
W: http://www.ioste14.org/