O-STA

Spremembe v Fiatu ne bodo vplivale na poslovanje Avta Triglav

Torinski Fiat Auto je v teh dneh najavil temeljito reorganizacijo poslovanja, ki med drugim vključuje tudi prenovo ali zaprtje skupno šestnajstih svojih tovarn na tujem in dveh v Italiji. Kot sporočajo iz Fiatovega koncerna, bo to pomenilo tudi zapiranje precejšnjega števila delovnih mest. Upravni odbor Fiata Auto je hkrati sprejel odpoved dosedanjega izvršnega direktorja Roberta Testoreja. Njegovo funkcijo bo prevzel Giancarlo Boschetti, dosedanji prvi človek Iveca, Fiatovega proizvajalca tovornih vozil, transporterjev in avtobusov.

Spremembe v koncernu Fiat ne bodo vplivale na poslovanje Avta Triglav, ekskluzivnega uvoznika vozil Fiat, Lancia in Alfa Romeo za Slovenijo, ki deluje v okviru Skupine Autocommerce.

Kljub velikim spremembam v avtomobilskem delu italijanskega koncerna pri Avtu Triglav ne pričakujemo sprememb pri prodaji blagovnih znamk, ki jih zastopamo na slovenskem trgu. Avto Triglav in Fiat Auto sta pred kratkim obnovila pogodbo o sodelovanju pod pogoji, ki so v avtomobilski industriji prej redkost kot pravilo. Pogodba je namreč podpisana za nedoločen čas, kar je veliko priznanje Autocommerceu d.d. in njegovemu hčerinskemu podjetju Avtu Triglav d.o.o.

V leto 2002 zremo z optimizmom, saj bomo predstavili bogato paleto novih produktov, med katerimi sta najpomembnejša novi Fiat Stilo in prenovljeni Fiat Ducato. Na slovenski trg pa prihajajo tudi športna Alfa 156 GTA, dvojčka Fiat Ulysse in Lancia Fedra in prestižna Lancia Thesis. Alfa 156 bo prenovljena, pri Fiatu Doblo pa bomo popestrili motorno paleto z dvema novima motorjema.