O-STA

Tudi Avtotehna polepšala praznike otrokom na ljubljanski pediatrični kliniki

Avtotehna d.d. je danes že petič zapored podelila milijon tolarjev za lepše praznike otrok, ki bodo morali zaradi svojih bolezni tudi letošnje praznike preživeti v bolniških posteljah ljubljanske Pediatrične klinike. Pravzaprav nekatera podjetja iz Skupine Avtotehne, na čelu z Avtotehno Trgovina d.o.o., že ves mesec osrečujejo najtežje mlade bolnike. Že za Miklavževo so jih obdarili s sladkarijami, ki so jih spekli v bolniških sobah. Kuharju Juretu Mundi so mladi bolniki lahko pomagali pri sladkem opravilu in tako vsaj za nekaj časa pozabili na svoje tegobe, zaradi katerih so iztrgani iz objemov svojih družin ter prikovani na bolniške postelje.

Avtotehna d.d. je v preteklosti že poskrbela, da imajo otroci, ki se zdravijo na Pediatrični kliniki v Ljubljani, veliko tehničnih pripomočkov za lajšanje svojih bolečin in krajšanje časa. Ta delniška družba jim je namreč priskrbela računalnike in priključke, TV sprejemnike in tudi glasbeni instrument, zadnji dve leti pa jim za lepše praznike poleg praktičnih daril namenjajo tudi denar, ki ga praviloma porabijo za zimovanje na Gorenjskem. Doslej jim je s pomočjo Avtotehne d.d. že uspelo opremiti posebno učilnico Pediatrične klinike, namenjeno malim bolnikom.

Letošnje Avtotehnine donacijske aktivnosti, ki so razveseljevale otroke na Pediatrični kliniki v Ljubljani, so dosegle svoj vrhunec danes. Poleg kopice daril za bolj veseli december, ki so jih iz Avtotehne prinesli v imenu Dedka mraza in jih postavili pod novoletno jelko, so mladi bolniki prejeli še milijonsko denarno donacijo, ki jo bodo v novem letu ponovno namenili skupinskemu letovanju, na žalost brez staršev, ampak z vso poklicno in človeško naklonjenostjo zdravstvenega osebja ljubljanske Pediatrične klinike.

Dr. Jožica Andrič, predstojnica Pediatrične klinike je ob milijonskem prispevku Avtotehne d.d. poudarila, da gre za donacijo podjetja, ki je spoznalo, da je pomoč bolnim otrokom, kot najbolj prizadeti skupini ljudi v naši družbi, eno od najbolj plemenitih dejanj. »Zaradi tega v Pediatrični kliniki občudujemo management Avtotehne d.d., ki se je že petič zapored odločil za donacijo otrokom, saj je humanitarno poslanstvo prevladalo nad ekonomskimi interesi. Kljub temu pa vemo, da je Avtotehna d.d. uspešna skupina podjetij tudi zato, ker zna prisluhniti svojemu okolju, njegovim klicem in potrebam. Kadar prihajajo ti klici iz mladih ust, prihajajo od tistih, ki so pomoči tudi najbolj potrebni. Zato je Avtotehnino poslanstvo plemenito in koristno, je ob prejemu čeka za milijon tolarjev, dejala dr. Jožica Anžič.

Peter Štrbenk, član uprave Avtotehne, ki je v družbi sodelavcev obdaril otroke na Pediatrični kliniki v Ljubljani, njeni predstavnici pa izročil ček za milijon tolarjev, je ob tem poudaril: »Gre za donacijo, s katero želimo pospešiti okrevanje mladih bolnikov. Zavedamo se, da zdravja ni mogoče kupiti, vendar pa hkrati vemo, da lahko pot do njega skrajšajo veseli prazniki. Zaradi tega verjamemo, da je prišla v pravo okolje, še posebej zato, ker bodo mladi lahko vsaj za nekaj dni bolniške sobe zamenjali s premagovanjem svojih bolezni v naravnem okolju Gorenjske«.

Ob otrocih in zdravstvenem osebju Pediatrične klinike v Ljubljani so se Avtotehninih decembrskih donacij, nadvse razveselili tudi njihovi starši. Tako zaradi pomoči kot zaradi občutka, da pri premagovanju bolezni, ki je prizadela njihove otroke, niso ostali sami.


Fotografija: Donacija Avtotehne bo otrokom na pediatrični kliniki v Ljubljani približala svet sonca, smeha, narave in zdravja. Zdravniki in medicinske sestre bodo poskrbeli, da bo tudi peti milijonski prispevek Avtotehne izpolnil svoje poslanstvo.