O-STA

Hitov zabaviščni center Perla postal dobitnik nagrade za posebne dosežke na modnem področju

Strokovna žirija za podelitev Trendovih modnih nagrad je sinoči Hitovemu zabaviščnemu centru Perla podelila nagrado za posebne dosežke na modnem področju. Bistvo utemeljitve sloni na dejstvu, da je prav HIT pripeljal visoko modo v Slovenijo.

"Trend, slovenske modne nagrade" so priznanja, ki jih podeljuje uredništvo Trenda, oddaje za modo in popularno vizualno kulturo na televiziji Slovenija. Nagrade, ki imajo namen spodbujati ustvarjalen pristop v obravnavanju sodobne mode in vizualnosti, so letos podelili prvič.

Hitovi zabavni programi so začeli velike modne dogodke prirejati po izgradnji velike spektakelske dvorane Arena v Perli. Prav ta je namreč omogočila, da se je visoka moda iz velikih evropskih prestolnic preselila tudi na modno brv Arene. Samo v zadnjem letu so bili gostje Perle veliki kreatorji, večinoma italijanski stilisti. Svoje modne umetnine so prikazale prestižne hiše kot je Trussardi, svojo kolekcijo Vikend na Marsu je na oder Arene postavil Farhad. Z gosti Perle se je srečal Egon von Furstenberg, princ stilist, ki zna elegantno zduževati mediteransko odprtost in avstrijsko uglajenost. Hitove goste je z obiskom in prikazom kolekcije nakita počastila italijanska stilistka in medijska zvezda Marta Marzotto, pa tudi Alviero Martini, znan predvsem po svojih zemljevidno ornamentiranih torbicah. In Renato Balestra, ki je pokazal kolekcijo riomantične elegance, mestoma obogatene s kartnimi simboli.

Slovesna podelitev trendovih modnih nagrad je potekala v okviru prireditve revije Modna jana "Najbolje oblečeni Slovenci", v prostorih carinskega skladišča Viator & Vektor na Dolenjski cesti.