O-STA

DATA d.o.o. osvojila prestižno evropsko nagrado za podjetništvo

V letu 2010 je podjetje Data d.o.o., ki skrbi za podporo, izobraževanje in ustanavljanje podjetij, svojim partnerjem pa nudi tudi računovodske storitve, prejela evropsko nagrado v kategoriji "Izboljšanje poslovnega okolja" s projektom "Program pomoči in usposabljanja podjetnikov za manjšo umrljivost podjetij".

Zadali smo si spodbuditi ustanavljanje podjetij ter hkrati zmanjšati njihovo sicer zelo visoko umrljivost. Cilj spodbujanja ustanavljanja podjetij je izboljšati sposobnost gospodarstva, da uspešno konkurira in raste, medtem ko je cilj zmanjšanja umrljivosti podjetij večja rast delovnih mest in večja gospodarska rast. V težnji po doseganju omenjenih ciljev obstaja tudi potreba po ustvarjanju ugodnejšega okolja za podjetništvo, ki temelji na povezovalni politiki z namenom, da se ne spremeni le način razmišljanja, ampak tudi izboljša znanje podjetnikov

Evropske nagrade za podjetništvo podeljuje generalni direktorat za podjetništvo od leta 2006, da bi prepoznali in nagradili odličnost javnih oblasti, ki pospešujejo podjetništvo in mala podjetja na nacionalni, regionalni in lokalni ravni. Vsako leto se nacionalnega kroga tekmovanja v vsaki sodelujoči državi (državah članicah EU in Norveški) udeleži več kot 300 pobud. Evropska žirija na visoki ravni izbere najboljše projekte.

Dobitniki Evropskih nagrad za podjetništvo 2010 so razglasili na posebni slovesnosti v Real Real Fábrica de Tapices v Madridu, med gosti pa so bili predstavniki vseh nacionalnih nominirancev.